Atractia pop-up-urilor albe

sticky-baits.jpg Sticky Baits

Sticky Baits este una dintre cele mai respectate firme de nada din Marea Britanie. Firma produce o gama diversificata de boiliesuri si produse complementare si pune la dispozitia pescarilor numeroase ingrediente de calitate pentru boiliesuri. Articolele consultantilor Sticky Baits publicate pe CarpOnline apar cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

Data: 08 ianuarie 2017 0 comentarii

Pagina1 din 2

IMPORTANTA CULORII

 

Articol de Dave Magalhaes. Dave Magalhaes este un pescar englez cunoscut, care s-a implicat de multi ani in industria pescuitului la crap. A colaborat cu numeroase firme de prestigiu. Autor de articole publicate in revistele de specialitate. Consultant Sticky Baits si Avid Carp. 

 

Articol publicat cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

Atractia_pop-up-urilor_albe_4

Sunt cativa ani buni de cand au inceput sa ma fascineze boiliesurile de carlig albe. Motivul este ca dau rezultate, dar la fel ca in orice alt scenariu de pescuit, e foarte important sa ai incredere in ele. Folosirea corecta a unui produs tine si de increderea pe care o ai in el. Indiferent cu ce nadesc, pun intotdeauna si un boilies de carlig alb pe zona nadita. Preferinta pentru culoarea alba nu e noua - inca de pe vremea cand pescuiam mult cu viermusi, preferam viermusii albi. Faptul ca foloseam viermusi albi era diferit de ce faceau altii, insa mie mi se parea ca impactul vizual era mai mare la viermusii albi decat la viermusii de mai multe culori, amestecati. Revenind la boilies, toate tipurile de boilies se decoloreaza sub apa si ajung sa aiba o culoare spalacita. Chiar si boiliesurile Krill de la Sticky Baits, care au culoare rosie intensa, incep sa-si piarda culoarea dupa cateva ore. Daca va faceti probleme ca un boilies de carlig alb e prea diferit sub raportul culorii de boiliesurile folosite ca nada, diferentele se sterg de la ora la alta, pe masura ce culoarea boiliesurilor se spala. Iar boiliesurile care au in mod natural culori deschise, cum e Sticky Baits Manilla, devin si mai deschise, aproape albe, dupa cateva ore de stat in apa.

Atractia_pop-up-urilor_albe_1

Pescuitul meu se deosebeste de al multor pescari. Deseori, fac partide foarte scurte si trebuie sa adopt un stil de pescuit oportunist. Nu-mi pot planifica partidele din timp, se intampla sa nu stiu de la o zi la ta cand o sa pot pescui. Cateodata, n-am la dispozitie decat trei ore de pescuit, ceea ce face ca fiecare secunda sa fie pretioasa. Ca atare, un boilies de carlig cu mare vizibilitate si de mare atractie imi ofera cele mai mari sanse de a avea trasaturi rapide. Nu pescuiesc cu multa nada si nu am timp pentru partide de anvergura sau pentru nadiri masive, care sa produca un numar de trasaturi ridicat. Strategia mea e sa nadesc atat cat sa prind un peste, iar boiliesurile de carlig albe ma ajuta in sensul asta. Stiu ca e la moda sa se foloseasca boiliesuri roz sau galbene pentru stilul de pescuit la care ma refer, dar sunt prea multi pescari care fac acelasi lucru si cred ca deja se exagereaza. Boiliesurile de carlig albe au o culoare intensa si un efect vizual puternic, dar fiind mai putin folosite e posibil ca pestele sa fie mai putin reticent fara de ele, in comparatie cu boiliesurile galbene sau roz.

 

Pagina1 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma