Balastiera cu crapi

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 28 iunie 2013 15 comentarii

MOMENTELE DE HRANIRE

 

Spre dupa-amiaza, intercalat printre tenii amatori de pastura, si-a facut aparitia un crap. Imediat ce am ridicat lanseta de pe suport, a fost clar ca nu mai am de-a face cu un ten. Era un peste lent, care opunea o rezistenta solida. Urma sa constat ca toti crapii de aici aveau un mod specific, numai al lor, de a lupta - se opreau undeva pe mijlocul apei si stateau pe loc, ca si cum ar fi fost parcati intr-o agatatura. Nu luau fir, nici nu veneau spre mal. Inotau incet intr-o deriva in care isi consumau energia. Pestele era un crap de doua cifre, lung, cu spatele negru si armura de solzi intacta, pe care l-am bagat in minciog cu emotie.

Balastiera 5

A doua zi dimineata, am prins altul. Tot lung, cu aspect de peste salbatic. Era ceva mai mare ca primul si l-am cantarit, avea 14,5kg. Venise de pe un loc lipit de malul opus, sub o salcie care tinea umbra deasupra apei, pe o adancime de 1,20m. N-am mai luat nimic toata ziua, dar in dimineata urmatoare, la aceeasi ora si din acelasi loc, a venit si al treilea crap, din aceeasi serie cu primii. Pestele parea sa traga dimineata si, lucru curios, doar pe lumina. Pe alte balastiere, astepti noaptea ca sa prinzi un crap mare, dar aici noaptea era un timp mort si am adoptat un program de nadire pe care in mod normal l-as fi considerat gresit (nu te atingi de monturi la rasaritul soarelui), dar care dadea rezultate. Ne trezeam la 4,30, scoteam toate lansetele, schimbam momelile, inlocuiam monturile obosite si replantam in viteza, lucru care dura o ora. Dupa asta, pe la 6, venea prima trasatura. Pe la 8, momentul de hranire se termina si, in restul zilei, nu se mai intampla nimic.

Balastiera 9

Substratul dur ne obliga sa consumam cate unul, doua plicuri de carlige pe zi. Ore in sir, nu faceam decat sa leg monturi. La pranz, cand caldura era sufocanta, saream in apa si plecam sa sondam balastiera. Asa am gasit trei movile care urcau aproape de suprafata (cu soarele in spate, se vedeau si din barca) si am infipt pe ele cate un fir de stuf, ca se le ocolim cu motorul. Inotand prin mijlocul lacului, pe o zona pe care vazusem multe sarituri de crap, dar unde nu gasisem nicio structura si nu prinsesem nimic, Grigore s-a trezit la un moment dat ca poate sta in picioare, cu apa pana la gat. Era un platou nu mai lat de 5m. Am pus langa el o baliza H si amandoi am fost siguri ca gasisem cheia acelui loc. Intr-adevar, avea sa ne dea cativa crapi frumosi.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

15 comentarii Adauga comentariu

Ionescu Viorel

13 aprilie 2016

Multumim pentru descrieri,abordare partida si prezentari.Esti un om de exceptie Vlad!Fiecare articol al tau este deosebit! Cu stima,Viorel Ionescu monturiporumb.ro

Vlad Pavlovici

30 aprilie 2014

Salut Relu, e vorba de lacul Varlaam. N-avea nume la data la care am scris articolul de mai sus, in iunie 2013, dar intre timp a facut progrese si acum are si nume, si site. Vezi http://www.laculvarlaam.ro. Vezi de asemenea articolul despre Varlaam publicat la rubrica de lacuri de pe CarpOnline, ca si informatiile de pe forum.

Relu

30 aprilie 2014

Salut Vlad ! urmaresc cu placere emisiunile tale pe PVTV si apreciez profesionalitatea si pasiunea ta pentru pescuit !
Daca poti se dai cateva relatii despre locatia si numele balastierei as fi tentat sa petrec si eu o perioada de timp acolo mai ales cs este langa Bucuresti
Numai bine ! si
FIR INTINS !!

pescarul cris

27 august 2013

tot respectul pentru sfaturile pe care le da ti pescarilor

Vlad Pavlovici

11 august 2013

Dan, e putin probabil, din motive pe care nu le discut aici, dar imi poti scrie pe adresa contact@carponline.ro pentru orice propunere de colaborare. Multumesc.

Dan Vasilache

11 august 2013

Impresionant articol.......frumoasa locatie.........urmaresc de ceva timp reportajele tale pe.PVTV.Ai.fi.dispus sa faci un reportaj pe ape.spaniole??

Vlad Pavlovici

22 iulie 2013

Balastiera respectiva are intr-adevar potentialul sa devina un loc special, prin capturi, peisaj si civilizatie. Si e foarte aproape de Bucuresti.

PS: Am deja cateva partide cu modelul Ci4 si primele impresii sunt foarte bune.

William Joyce

22 iulie 2013

Un articol extraordinar...abia astept sa se deschida acesta blastiera pt pescuit...o sa fie \"altceva\" fata e ce suntem noi obisnuiti in jurul Bucurestiului...

PS: nu am putut sa nu observ ca ai trecut in rezerva vechile BBLC pt noile BBLC C14, sau poate nu...oricum arata foarte bine...

Vlad Pavlovici

21 iulie 2013

Robert, foloseste o linie principala si un inaintas pentru pescuitul in agatatura. Eu dau cu mono de 0,45mm si cu inaintas de 0,70mm sau eventual textil foarte rezistent. Sunt zeci de produse de genul asta, eventual intra pe forum si discutam acolo.

Robert

21 iulie 2013

Buna ziua domnu Pavlovici,sunt unul dintre pescarii de crap care in momentul de fata frecventez impreuna cu tatal meu o balastiera. Am citit cu mare atentie articolul de mai sus si ni se comfirma mare parte din concluziile pe care si noi le-am tras dupa cele 4 sedinte de peste pe aceasta balastiere, in aceste sedinte am prins numai crap romanesc dar nu mai mare de 6 kg, tot ce fost mai mare ne-a rupt, s-au a agatat. Rupturile sunt in urma unor frecari ale firului de substrat nu din cauza calitatii firului. Aici apare problema pentru care va scriu, zona unde ducem monturile agata foarte tare, este o aglomeratie de stuf, crengi de salcie si cred ca si pietre, iar daca ne indepartam de aceea zona nu mai trage. Ce recomandari aveti? Va multumesc, Robert.

Vlad Pavlovici

29 iunie 2013

Emisiunea va fi difuzata cel mai devreme in august, dar mai probabil in toamna. Multumesc pentru aprecieri, sper ca si emisiunea de pe balastiera sa fie interesanta.

Tesy

29 iunie 2013

Salut! Cand va fi difuzata emisiunea pe postul PV-TV?
Va felicit pentru emisiunile deosebit de interesante ! Numai bine!

Kepsa

28 iunie 2013

Frumos articol, te invita inevitabil in atmosfera aceea de vis a unei partide lungi de pescuit la crap. Se poate pescui acolo? Se poate stii locatia? Multumesc anticipat de raspuns, fire-ntinse in continuare.

Vlad Pavlovici

28 iunie 2013

Balastiera e inchisa pentru pescuit in momentul de fata, dar va fi deschisa in 2014 (de asta am si testat-o) si atunci o sa pot da detalii despre locul in care este si conditiile de pescuit. 

cornel pirvu

28 iunie 2013

unde anume este balastiera asta,daca se poate spune.stima!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma