Balastiera recordurilor

Data: 30 iulie 2015 0 comentarii

MIRAJUL SECTORULUI A

 

Articol de Adi Botin. Adi Botin este un pescar de crap specializat in abordarea lacurilor dificile, dupa crapi mari. Colaboreaza cu firme si reviste de pescuit.  

 

Am descoperit lacul Varlaam in vara lui 2013, facandu-i o vizita lui Vlad care filma o partida de test. Telefonul a picat din senin. Alo, salut Adi, ce faci? Sunt la pescuit pe o balastiera spre Giurgiu, hai s-o vezi. Initial, n-am stiut cum sa-l refuz politicos. Balastiera? Sunt 36 de grade afara, ce sa fac in praful ala? imi spuneam eu, imaginandu-mi o balastiera ca oricare alta. La fata locului, insa, mi s-a parut ca visez. Balastiera era un lac cu ape transparent-albastre intr-un parc verde, plin de plopi tineri si salcii aplecate spre apa. Iti place, ce zici? N-aveam nimic de zis, ramasesem fara cuvinte.

Balastiera_recordurilor_11

Am facut una sau doua partide de proba in 2013, alegand un loc foarte frumos, care avea sa devina standul A1. Desi sectorul A era deja mai bine pus la punct si, in mod clar, avea crapi foarte mari, m-a atras mai mult sectorul B, cu aerul lui salbatic, de lac neatins de pescari. Mi s-a parut provocator si m-a acaparat imediat. Poate doar Sarulestiul sa-mi fi placut la fel de mult. Imi amintesc prima partida pe B8, cu apa de o claritate ca in filmele pe care le vedeam pe internet. Imi si imaginam un dril spectaculos cu un peste puternic in acea apa care iti permitea sa vezi fiecare miscare. Sectorul A producea mult mai multi crapi mari, dar mi-am facut urmatoarele rezervari tot pe sectorul B, iar pestii prinsi aici, desi n-au fost mari, in jur de 10-13kg, insemnau mult pentru mine, date fiind specificul si dificultatea lacului plin de bradis. Claritatea de acvariu a lacului imi permitea sa vad daca nada pe care am aruncat-o intr-un ochi de bradis mai e inca acolo si priveam carasii la kilogram cum se hraneau cu ea nepasatori. Tin minte stiucile care stateau nemiscate in mal in asteptarea obletilor, ca si cum ar fi fost sculptate din lemn, sau lebedele pe langa care treceam fara sa se sinchiseasca de mine. Iubeam lacul si ma bucuram ca eram aproape singur pe intinderea lui. Dupa un timp, insa, mirajul trofeelor de pe sectorul A a inceput sa ma atraga, asa ca n-am mai rezistat si mi-am facut o rezervare de cateva zile pe A8, in speranta unei capturi cu cifra doi in fata.  

Balastiera_recordurilor_9

Partida a fost mai usoara decat m-am asteptat si, atipic pentru mine in pescuitul plantat, nu am mai pus sonarul. Era primavara, sfarsit de mai, si am ales sa pescuiesc cu trei lansete in malul de vis-a-vis si in fata insulei scufundate, pe o apa de 50cm. Poate n-o sa ma credeti, dar acolo mi-am dat intalnire cu toti crapii. Dupa trei zile de pescuit, ma puteam lauda doar cu numarul capturilor, insa cu nimic care sa solicite cu adevarat cantarul. Eram mai linistit ca niciodata, astia sunt pestii, imi spuneam, nu am ce selectie sa fac, tine doar de noroc sa prind un peste mai mare, am nevoie doar de putina inspiratie, de o sclipire sa fac acel ceva care poate aduce schimbarea. O lanseta soma de trei zile pe o movila in mijlocul apei, loc pe care-l descoperisem datorita pestilor care sareau mereu in acea zona. Am renuntat sa-i mai acord o sansa locului, asa ca am scos lanseta, am pus pe firul de par doua boiliesuri, unul scufundator si celalalt pop-up rulat cu granule de pluta pe acelasi mix ca si boiliesurile folosite ca nada, le-am invelit in pasta de boilies  si le-am plantat cu atentie pe o apa de jumatate de metru la mijlocul distantei intre insula scufundata si coltul stufului dinspre stanga. Doar un mic snowman invelit in pasta, fara niciun fel de nada in jur. Nadisem oricum in fata insulei si langa stuf, in stanga. Montura statea intre doua zone nadite, cu o prezentare discreta si apetisanta.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma