Belachan de la A la Z

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 05 iunie 2014 0 comentarii

CUM SE FOLOSESTE BELACHANUL

 

Blocul de belachan trebuie dat pe razatoare si pus in partea lichida, amestecata deja cu oua. Trebuie lasat 10 minute sa se dizolve bine, eventual poate fi batut cu telul, dupa care partea lichida poate fi amestecata cu mixul. Ca doza, nu are limita. Poti sa folosesti blocul de belachan in orice cantitate. O doza obisnuita ar fi de 50g de bloc la sase oua.

Pudra de belachan este cea mai des folosita forma de belachan in boiliesuri. Pudra se pune in mix, impreuna cu celelalte fainuri. In general, ca dozaj, se merge pana la 10%. Este cea mai concentrata forma naturala de belachan si e cu 50% mai puternica decat blocul de belachan. Cu alte cuvinte, 100g de pudra de belachan echivaleaza cu 150g de bloc.

Belachan_de_la_A_la_Z_4

Belachanul lichid este un lichid nutritiv cu mari calitati de atractie si e produs prin combinarea belachanului cu proteine de peste solubile. La boiliesuri, se adauga in partea lichida, dar e foarte bun si ca dip turnat peste boiliesuri inainte de folosire.  E un aditiv universal si e la fel de bun pe toata durata sezonului, atat in sezonul cald, cat si pe apa rece, fiind neuleios si extrem de solubil. E foarte sarat, pentru ca belachanul contine multa sare, si are un miros puternic. Doza obisnuita e de 50ml pe kilogramul de mix, dar se poate lucra si cu doze mult mai mari.

Belachan_de_la_A_la_Z_9

Aroma de belachan de la CC Moore (Ultra Belachan Essence) este o aroma sintetica extrem de concentrata, pe baza de ulei, si are rolul sa accentueze aroma finala a boiliesurilor. Fiind pe baza de ulei, lucreaza si in straturile superioare ale apei si are capacitatea sa atraga pestele pe substrat. In rezumat, belachanul este un produs foarte eficient si foarte versatil, care deschide o multime de posibilitati pentru orice pescar cu imaginatie. Cine nu l-a incercat pana acum a ratat experienta unuia dintre cei mai buni atractanti posibili.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish