Belachan de la A la Z

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 05 iunie 2014 0 comentarii

BELACHANUL CA ADITIV IN SEMINTE

 

In schimb, daca vrei sa faci un boilies de atractie, pentru partide scurte sau pentru concursuri, atunci poti mari atat dozele de atractanti naturali, cat si sintetici, la fel cum se procedeaza si la pop-up-urile de mare atractie. Metoda functioneaza bine pe termen scurt, dar nu functioneaza pe termen lung, pentru ca dupa un timp pestele inceteaza sa mai raspunda la un boilies supradozat cu atractanti chimici. Daca dai dupa peste mare si faci partide lungi sau campanii de nadire, atunci e de preferat sa te bazezi pe aromele naturale ale ingredientelor - belachanul e cu atat mai indicat, datorita aromei naturale puternice. Pestele se va hrani fara probleme cu nada ta pe termen lung. Daca nadesti in cantitati suficient de mari si eventual in mod regulat, poate ajunge s-o trateze ca pe o sursa de hrana naturala. Ii castigi increderea cu un astfel de boilies.

Belachan_de_la_A_la_Z_15

Vlad Pavlovici: Nu multa lume stie ca belachanul e excelent si ca aditiv in seminte. CC Moore are o reteta de belachan cu canepa. Ce parere ai despre belachanul folosit la porumb, amestecuri de seminte mici sau orice alte seminte?

Ian Moore: Da, belachanul este un aditiv ideal si pentru seminte, nu numai pentru boilies. Aroma lui naturala merge cu orice - seminte, pasturi sau pelete. Daca vrei, putem spune ca e condimentul absolut pentru crap. Modul de folosire in seminte e simplu: il pui in seminte de la bun inceput, din faza de inmuiere. Poti folosi toate felurile de belachan natural: bloc, pudra sau lichid. Semintele vor trage belachanul dizolvat in apa si vor deveni mai atragatoare pentru peste. Belachanul va imbunatati gustul semintelor si va face pestele sa se hraneasca mai intens cu ele.

Belachan_de_la_A_la_Z_6

Un aspect foarte important la prepararea semintelor cu belachan este ca semintele trebuie fierte in aceeasi apa in care au stat la inmuiat. Apa contine belachan dizolvat si belachanul trebuie valorificat pana la capat. Dupa ce au fost fierte, semintele trebuie tinute in aceeasi apa. Daca nu le folosesti imediat si vrei sa le pastrezi pe termen lung, e bine sa le lasi tot in apa lor. Daca nu stau la rece, pot incepe sa fermenteze, lucru care le poate da o nota de atractie in plus, pentru ca fermentatia produce acid butiric, acid lactic etc. Semintele care sunt pastrate in apa in care s-au inmuiat si au fiert sunt mai bune decat cele in cazul carora apa a fost schimbata. Toate semintele CC Moore gata preparate contin aceasta apa, care e impregnata de atractanti si care poate fi folosita in nada, in diverse feluri.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma