Belachan de la A la Z

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 05 iunie 2014 0 comentarii

BELACHAN IN COMBINATIE CU GLM

 

Vlad Pavlovici: Pe piata din Romania, belachanul a fost mult timp complet eclipsat de extractul de GLM, dar in ultimii doi, trei ani situatia s-a inversat si se vorbeste mult mai mult despre belachan decat despre GLM, belachanul avand si avantajul ca e mai ieftin. Ce parere ai despre folosirea belachanului in combinatie cu GLM? In ce proportii le-ai folosi intr-o reteta de fishmeal?

Ian Moore: Belachanul si extractul de GLM merg foarte, foarte bine impreuna. Sunt doua ingrediente naturale de atractie si se pot pune in valoare reciproc indiferent de dozaj.

Belachan_de_la_A_la_Z_12

Am dat mai sus exemplul retetei de Odyssey XXX cu belachan. E o reteta care a avut mare succes si ilustreaza efectul combinatiei de belachan cu GLM. Doi dintre consultantii CC Moore, Phil Buckley si Gaz Fareham, pescari extrem de cunoscuti in Marea Britanie, folosesc reteta asta de ani de zile si au prins cu ea peste tot. Odyssey XXX e un mix celebru pentru faptul ca are nu mai putin de 10% extract de GLM. E o doza foarte mare, iar daca adaugi 5% pudra de belachan obtii un boilies pe care il poti numi "de mare atractie" cu mijloace complet naturale. E un boilies de peste mare, care da rezultate rapide, dar si pe termen lung.

Belachan_de_la_A_la_Z_10

Daca iti faci singur mixul si vrei sa incerci o combinatie de pudra de belachan si GLM, doza pe care as recomanda-o ar fi de 2-4% din fiecare. E o doza suficient de mare ca ambele ingrediente sa aiba un efect puternic si, in acelasi timp, nici nu ridici foarte mult costurile. Asta ar fi reteta pentru boiliesurile data ca nada. La boiliesurile de carlig, insa, as mari dozele de belachan si GLM extrem de mult - as folosi 10-20% din fiecare pe ou! Daca as rula boiliesuri de carlig scufundatoare, le-as dipui suplimentar in partea lichida cu care au fost rulate, dupa care le-as pudra cu un amestec de GLM si belachan si le-as lasa la uscat cateva saptamani. Asta le-ar face foarte atragatoare!

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma