Capturi si personaje

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 02 decembrie 2019 1 comentariu

BIG ORANGE

 

Cel mai frumos crap din Sectorul A, in opinia multor pescari, e un exemplar cu tenta portocalie, botezat Big Orange. Ca forma, e un peste masiv, lung, bine proportionat, tipic pentru crapii din filonul vechi al lacului. Se prinde mai rar decat alti crapi - a fost prins de sapte ori in 2018 si de sase ori in 2019. In mod curios, o parte dintre capturi s-au inregistrat vara, in perioade teoretic nepotrivite pentru pesti mari. Exista insa o explicatie. In lunile de vara, saptamanile de canicula sunt intrerupte uneori de zile cu vant puternic si ploi abundente. Vremea se raceste, lacul e traversat de furtuni care pun pestele in miscare. In astfel de zile, pot sa apara capturi mari. Bineinteles, sunt si cazuri in care pestele se prinde indiferent de moment, dar daca urmarim cronologia capturilor vedem ca Big Orange poate fi prins mai ales in conditii de pescuit optime.

Capturi_si_personaje_5

Pentru mine, Big Orange a fost pestele-tinta in 2019. Dintre crapii mari ai Sectorului A, era singurul pe care nu-l prinsesem. Prinsesem de mai multe ori un crap portocaliu cu o culoare intensa, dar a carui greutate pare sa fi stagnat la 22-23kg - sau e un crap cu o crestere lenta. In dril, cand vedeam un exemplar portocaliu facandu-si aparitia la gura minciogului, ma gandeam ca s-ar putea sa fie Big Orange, dar de fiecare data era celalalt peste. Am patit acelasi lucru trei ani la rand. Anul asta, mi-am programat doua partide pe Sectorul A, in perioadele in care m-am gandit ca as putea avea cele mai bune sanse, daca vremea e favorabila. La prima partida, facuta in aprilie, l-am ratat pe Big Orange cu cateva zile. A fost prins in saptamana imediat urmatoare. La a doua partida, in octombrie, n-am prins nimic in prima zi, asa ca am pus lansetele pe monturi Withy Pool cu pop-up-uri de mare atractie, o solutie care da rezultate cand pestele nu raspunde. La scurt timp l-am prins pe Ciucurel. Greu de spus daca era meritul monturilor mele sau meritul lui Ciucurel. Cateva ore mai tarziu, am avut inca o trasatura. Era un peste puternic si, cand l-am am bagat in minciog, mi-am dat seama ca il prinsesem in sfarsit pe Big Orange. Avea 28,5kg.

Capturi_si_personaje_6

Big Orange a crescut constant si ar putea sa ajunga la 30kg in 2020, mai ales daca e prins in aprilie-mai, inaintea depunerii. Tiparul capturilor din ultimii doi ani arata insa ca se prinde rar la inceputul sezonului. In 2018 si 2019, a fost prins doar o singura data primavara, in mai, dar datele statistice nu prezinta nicio garantie ca pestele va avea acelasi comportament si in sezonul urmator. Variatiile de greutate sunt normale pentru un exemplar de talia lui, pestele pierde in jur de 3-4kg dupa depunere, pe care le recupereaza de obicei pana la sfarsitul anului. Culoarea si aspectul imaculat, faptul ca e al doilea crap din lac ca marime si faptul ca se prinde destul de rar fac din Big Orange unul dintre cele mai cautate trofee din Sectorul A.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Bogdan

5 decembrie 2019

Frumos, felicitari!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish