Dril dupa dril la Tancabesti

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriilor de filme "Pescuitul crapului" si "Produse sub lupa", in colaborare cu magazinul MarelePescar.

Data: 27 iunie 2022 2 comentarii

PONTONUL 3

 

Tancabesti, ponton 3? Exclus! Dintre toate pontoanele, pontonul 3 a mers cel mai slab. Te inchid cei de pe pontoanele 2 si 4 si nu mai prinzi nimic. N-ai plaur, n-ai structuri, mal peste tot, n-ai de ce sa te legi. Toate informatiile pe care le-am primit despre standul pe care urma sa pescuiesc duceau spre acelasi deznodamant: dezastru. La invitatia lui Vlad Pavlovici, planificasem o partida de cateva zile pe Tancabesti, la jumatatea lui iunie. El urma sa pescuiasca pe pontonul 5, iar eu pe 3. Dupa ce i-am dat "vestile bune", i-am spus ca nu m-am speriat si nu dezarmez. Doar n-or arunca vecinii de stand sute de kilograme de porumb in apa. Si chiar daca, sa zicem, ar fi fost asa, cam greu sa tii tenii in loc, tenul fiind pestele-tinta pentru mine in aceasta partida. Asa ca, in ciuda informatiilor descurajante pe care le-am primit de la mai multi pescari care cunosc bine lacul, am ramas la planul initial: intru cu sonarul, scanez toata zona de pescuit cu Side Imagining (vedere laterala stanga-dreapta), generez harta batimetrica in timp ce navighez, vad ce gasesc, aleg patru locuri de start, plantez si... m-or vizita si pe mine cativa baboi.

Victor_Costache_Noaptea_in_care_vin_crapii_4

Partea buna - un dezavantaj in opinia unora - este ca malul de vis-a-vis este aproape. Lacul se ingusteaza in acea zona, insemnand mai putin timp petrecut pe apa cu sonarul. Trei lucruri de interes am vazut pe sonar. Primul: substratul din apropierea malului opus era tare, pe toata lungimea aferenta zonei mele de pescuit. Al doilea: aproape peste tot pe unde m-am plimbat era mal si, totodata, am vazut "umbre" de ten si crap pe sonar, insemnand ca pestii erau activi. Temperatura apei era de 24 de grade Celsius. Al treilea: la vreo 20-30m de malul opus, spre granita cu standul din stanga, pe apa de 3m, am sesizat o zona usor diferita in reprezentarea substratului si, mai important, o concentratie de pesti (mari si mici) in acea zona. Mi-am zis ca nu pot ignora acest loc, chiar daca am fost sfatuit sa nu pescuiesc pe zonele maloase. Asa ca am marcat locul pentru prima lanseta. Pe celelalte trei le-am insirat de-a lungul malului, pe adancimi intre 1,5m si 1,9m.

Victor_Costache_Noaptea_in_care_vin_crapii_6

Vlad viza tot tenii, folosind aceeasi nada ca mine: porumb preparat si alune tigrate. De unde "obsesia" noastra pentru teni? In Tancabesti exista exemplare capitale de ten, dihanii de nu vezi unde incep si unde se termina pe care doream sa le adaugam la albumul de trofee. Partea buna era ca, avand aceleasi obiective, urma sa facem schimb de informatii - ce am prins, unde am prins, cu ce am prins - ajutandu-se reciproc sa rezolvam mai repede "puzzle-ul" partidei... o piesa el... o piesa eu... Pe trei dintre lansete am nadit cu amestecul porumb-alune tigrate (de la borcane de 2,5l), iar pe a patra, cea mai din dreapta, cu boilies (The Source + Complex-T), la care aveam doua boiliesuri de 15mm la carlig. Cine stie, poate ca tenul vine la boilies, dupa cum mi s-a mai intamplat. La celelalte trei lansete, am pus momeli obisnuite pentru ten: wafter si pop-up galbene Hit N Run la doua dintre ele, iar pe a treia doua alune tigrate gaurite pe mijloc si unite printr-un baton de pluta, obtinand astfel o momeala flotanta, similara unui wafter. In loc de pluta, se poate folosi si spuma. Oricum ar fi, trebuie verificat intr-un vas cu apa ca prezentarea este corecta. Alunele le alegeam din borcan, cele mai mari pe care le gaseam.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Veteranu’

9 iulie 2022

Felicitari pentru partida! Cam ce cantitate nadeai la o plantare?

Marian Manea

29 iunie 2022

Campionii mei favoriti
Felicitări
Respect

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma