Furtuna la Periprava

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 13 octombrie 2013 5 comentarii

MARTI - STRATEGII DE NADIRE

 

Marti dimineata, furtuna se instalase confortabil pe lac. Soarele disparuse, lumina era dezolanta, ploua apasat si marunt si vantul crescuse la 40km pe ora. Umbland pe drumurile din jurul lacului cu trepiedul in spate, Marius Alexandru, operatorul PVTV, se straduia sa culeaga cadre "sugestive". Totul era sugestiv, de la stuful care se zbatea isteric in vant la valurile cu spuma. N-a durat mult si ploaia ne-a facut sa ne refugiem in baraca. Am scos lansetele cu ultimii crapi si nu le-am mai dus inapoi. Era periculos sa iesi pe apa cu barca pe care o aveam si, oricum, nu puteam filma din cauza ploii. Nu ne ramanea nimic de facut, decat sa asteptam ca ploaia sa se opreasca si vantul sa scada. Asta urma se intample joi...

Furtuna la Periprava 5

Aveam 36 de ore in fata, in care sa dorm, sa mananc conserve si sa ma gandesc ce puteam schimba ca sa gasesc pestele mare. Problema pe care o pune Bazinul 8 este ca are foarte mult crap de 9-10kg, pe care n-ai cum sa-l ocolesti. Mananca boiliesuri de 30mm ca pe seminte. Nicio montura nu-l tine la distanta, nicio momeala, oricat de mare, nu-l indeparteaza. E un peste dinamic, activ, cu un apetit enorm si o forta colosala in dril. Trebuie sa tii bine lanseta in mana daca nu vrei sa ramai fara ea. Sunt crapi lungi, salbatici, de Dunare, care se prind usor si te arunca intr-o euforie a drilurilor continue, zi si noapte, pana la epuizare. Trasaturile duble sunt frecvente. Dupa o saptamana, cand te trezesti din transa capturilor fara numar, constati ca ai prins sute de bucati, ai consumat zeci de kilograme de boilies, dar cel mai mare crap abia daca atinge 14kg. Privind inapoi, rezultatul nu mai pare atat de spectaculos si te intrebi unde ai gresit.

Furtuna la Periprava 6

Acum eram la a patra partida pe Bazinul 8 si, avand experienta strategiilor de nadire din partidele anterioare, nu vedeam alta solutie decat pescuitul pe farfurii, cu nada putina. Paturile de nada produceau cel mai mare numar de trasaturi, dar atrageau ciortanii si nu aveai garantia ca iti vor aduce si peste mare. In primele zile, nadisem doua zone restranse, aflate la o distanta de 100m una de alta, iar intre ele trasesem o dunga de porumb. Dunga de porumb nu conecta zonele nadite cu boilies, cobora ca o linie verticala pe directia malului. Era o nadire in T, cu porumbul formand axul T-ului si cu boiliesuri la cele doua capete. Mizam pe faptul ca porumbul va atrage ciortanii, lasand crapii mari se culeaga monturile cu boilies din exterior. Pana acum, asta nu se intamplase, probabil pentru ca micile zone cu boilies se transformasera in paturi consistente de nada. Cand prinzi crap dupa crap si replantezi monturile in acelasi loc, fie si numai pe farfurii cu 2-300g de boilies deasupra monturii, ajungi sa dai kilograme de boilies pe spatii inguste si paturile de nada se formeaza fara sa vrei. Ciortanii atat asteapta.  

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

5 comentarii Adauga comentariu

Stoica Dragos

9 februarie 2014

Va felicit pentru pasiunea pe care o puneti in articolele dvs ... o reala placere sa le citesti ... tineti-o tot asa ...

Catalin

30 octombrie 2013

Impresionant!! Citind articolul m-am simtit de parca am fost acolo cu voi...de fapt am aceeasi senzatie cand citesc toate articolele d-lui Vlad. Respect maestre!!

Brad

14 octombrie 2013

Felicitari si respect.....pentru capturi,conditiile indurate si felul in care ai reusit sa ne faci sa visam la o partida acolo....

Matei

14 octombrie 2013

Foarte frumos scris, parca ar fi o poveste. Felicitari

alin

13 octombrie 2013

Foarte reusit articolul, parca am fost participant la partida de pescuit in timp ce l-am parcurs. Felicitari!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish