Furtuna la Periprava

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 13 octombrie 2013 5 comentarii

SAMBATA - CADOUL FURTUNII

 

Am ridicat crapul pe saltea si, de data asta, nu mai era niciun dubiu ca trecusem de pragul de 14kg. Pestele era cat salteaua. Nu mai simteam nici vantul, nici frigul. Acul cantarului s-a dus la 19kg. L-am cantarit din nou, pentru confirmare: 19kg. Un pachet de muschi neverosimil de lung, cu o armura de solzi intacta. Cel mai mare crap pe care il prinsesem pe Bazinul 8. Venit in plina furtuna, la o montura cu doua bile de 20mm. L-am pus intr-un sac de pastrare pana dimineata, ca sa-l putem filma si fotografia pe lumina.

Furtuna la Periprava 9

Vineri dimineata, vantul inca nu scazuse sub 30km la ora, dar iesise soarele, cerul se limpezise, iar trofeul de 19kg ma eliberase de griji. Acum, pe timpul zilei, prioritatea mea era sa filmez si poate ca pestii mari nu se terminasera. Am pus toate lansetele pe boiliesuri de 20mm, care pe Bazinul 8 sunt echivalentului unui bob de porumb. Unii pescari sustin teoria ca pestii mari se prind mai bine la momeli mici. Niciodata nu mi s-a parut o idee convingatoare, dar aici boiliesurile mari prindeau peste mic, asa ca logica nu functiona. Pe firul lipsei de logica, de ce n-as prinde peste mare la boiliesuri mici? Sambata, vantul s-a oprit, temperatura s-a ridicat si vremea era ca de plaja, cu ape albastre si nori albi si decorativi. In contrast cu cele cinci zile de furtuna de pana atunci, se asternuse o liniste ireala.

Furtuna la Periprava 10

Partida s-a incheiat cu un crap de 16kg in ultima noapte, prins - intamplator sau nu - pe aceeasi zona si tot la doua boiliesuri de 20mm. Inlocuisem carligele mari cu unele mici, ma plimbam cu monturile dintr-un loc in altul, nu aruncam mai mult de o mana de boiliesuri pe o montura. Ciortanii de doua cifre nu disparusera, pe Bazinul 8 lipsa vantului e o vreme de ciortan absoluta. Acesti ciortani supradimensionati sunt de fapt cei care dau principala nota de dificultate lacului, mai mult decat pescuitul la mare distanta sau decat agataturile invelite in scoici abrazive. Incepi prin a vedea in ei o atractie si ajungi sa vezi in ei un obstacol. Cumva, gasisem insa si pestele mare. Poate ca era meritul strategiei de nadire schimbate, poate ca tinea de noroc, poate ca tinea de rabdare si de convingerea ca lacul imi era dator dupa ce indurasem zile si nopti de frig, ploaie si vant. Poate ca pestii mari nu erau altceva decat cadoul furtunii. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

5 comentarii Adauga comentariu

Stoica Dragos

9 februarie 2014

Va felicit pentru pasiunea pe care o puneti in articolele dvs ... o reala placere sa le citesti ... tineti-o tot asa ...

Catalin

30 octombrie 2013

Impresionant!! Citind articolul m-am simtit de parca am fost acolo cu voi...de fapt am aceeasi senzatie cand citesc toate articolele d-lui Vlad. Respect maestre!!

Brad

14 octombrie 2013

Felicitari si respect.....pentru capturi,conditiile indurate si felul in care ai reusit sa ne faci sa visam la o partida acolo....

Matei

14 octombrie 2013

Foarte frumos scris, parca ar fi o poveste. Felicitari

alin

13 octombrie 2013

Foarte reusit articolul, parca am fost participant la partida de pescuit in timp ce l-am parcurs. Felicitari!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish