Inelul de plecare

terry-edmonds.jpg Terry Edmonds

Terry Edmonds este un expert in pescuitul la mare distanta. Detine trei recorduri nationale ale Marii Britanii, plus o serie de recorduri neoficiale, intre care si recordul pentru cea mai lunga aruncare facuta de un aruncator britanic cu o mulineta cu tambur fix. Este instructor acreditat si preda cursuri de casting pentru pescarii de crap, cursuri care se bucura de o enorma popularitate. Este consultant pentru Diem si Nash Tackle.

Data: 28 aprilie 2013 0 comentarii

EXPERIENTA DE SURFCASTING

 

Unul dintre cele mai discutate subiecte in pescuitul la mare distanta este inelul de plecare. Care inel de plecare e mai bun, cel de 50mm sau nu? Exista mai multe teorii in legatura cu inelul de 50mm - daca te ajuta sa arunci mai departe sau daca e doar o impresie. In pescuitul la mare distanta, exista mai multe elemente care conteaza si care te pot face sa castigi metri buni. De exemplu tehnica de aruncare (asta este lucrul cel mai important) sau alegerea liniei principale sau a inelelor sau a monturii. Toate sunt de natura sa influenteze distanta de aruncare, in bine sau in rau. Daca le poti cumula pe toate, o sa faci progrese rapide. Atentia la fiecare detaliu este esentiala.

TE 4

Articolul de fata urmareste sa va ajute sa faceti alegerea corecta. Ceea ce spun aici nu se bazeaza pe teoriile firmelor care vand inele sau pe opinia celor care echipeaza lansete, se bazeaza pe experienta mea directa de casting in concursurile in care m-am confruntat cu unii dintre cei mai buni aruncatori la distanta din lume. Se bazeaza pe multe ore de teste sau demonstratii publice, ca si pe experienta mea de pescar cu lansete de crap sau de surf.

TE 3

Am avut ocazia sa asist la stabilirea multor recorduri de casting cu mulinete cu tambur fix. Pe multe dintre ele, am avut norocul sa le stabilesc chiar eu. Recordul meu personal este o aruncare de 262,43m facuta cu o mulineta cu tambur fix, pe o lanseta echipata cu inel de 50mm. Pot sa spun cu toata onestitatea ca, din ce am putut vedea pe terenul de casting, toate recordurile de distanta au fost stabilite cu inele de 50mm sau mai mari. Am spus "mai mari" pentru ca se folosesc si inele de 70mm. Avand ocazia sa cunosc aruncatori de mare valoare, pentru care am un mare respect, am vazut ca toti folosesc doar inele mari.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma