Lansete pe comanda

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 21 decembrie 2017 0 comentarii

MODUL DE LUCRU

 


Tot referitor la preturi, daca iti lucrezi lansetele cu un rod builder din Romania, s-ar putea ca lucrurile sa stea putin diferit. Piata autohtona de lansete custom la crap este slab dezvoltata, deci rod-builderii romani nu beneficiaza de aceleasi grile de preturi si conditii comerciale ca rod-builderii din UK. Poti fi nevoit sa-ti procuri singur blancurile sau componentele fiindca rod-builderul roman nu are le pe stoc. A fost o experienta prin care am trecut cand am lucrat al doilea set de lansete cu Laurentiu Andronic. Mi-am cumparat blancurile. La fel, cand am apelat la Adrian Zarguzon sa-mi customizez doua lansete (marker si spod), mi-am cumparat inelele din alta sursa.

Lansete_pe_comanda_18

Indiferent cu cine decidem sa colaboram, procesul este acelasi. Se merge de la general la particular. Daca nu te-ai hotarat la o configuratie (blanc, inele, mandrina, maner), mai intai ii spui rod-builderului ce lanseta vrei, la ce vrei s-o folosesti - de exemplu, pescuit la distante extreme, pescuit exclusiv plantat, lanseta cu un raport bun intre casting si placerea drilului. In functie de producatorii de blancuri cu care colaboreaza sau de blancurile pe care le are pe stoc si pe care vrea sa le vanda, rod-builderul iti va prezenta cateva variante. Apoi se ia decizia privitoare la inele: marca, model, marime. Se poate opta ca inelul de varf sa fie diferit de celelalte. Urmeaza mandrina si manerul. In acest punct, avem variantele de pret in functie de blanc si de componente. Ultimele lucruri care se discuta sunt elementele de design care, in mod normal, nu vor influenta pretul deja stabilit, exceptand cazul in care se comanda un design care necesita munca aditionala si materiale speciale, cum ar fi ornamente de matisaj (de exemplu, trese). In final, se ajunge la o lista care sintetizeaza tot ce s-a discutat si s-a agreat. In acest punct, mai ramane doar sa se stabileasca termenele de plata si livrare. Pentru plata, se merge fie pe schema 50% in avans si 50% la livrare, fie toata suma in avans. Termenul de livrare depinde de incarcarea rod-builder-ului in momentul respectiv si poate varia de la doua saptamani pana la doua-trei luni. De aceea, cel mai potrivit ar fi ca discutiile sa se finalizeze toamna, astfel incat sa fim siguri ca vom avea lansetele pana la inceputul sezonului urmator.

Lansete_pe_comanda_4

N-as vrea sa se inteleaga ca o lanseta custom inseamna neaparat componente scumpe. La fel ca in cazul oricarui produs finit, componentele unei lansete pot fi de la foarte ieftine la foarte scumpe. Totusi, ma gandesc ca este putin probabil sa existe cerere pentru lansete custom care sa incorporeze cele mai ieftine componente, din simplul motiv ca atunci cand pretul cel mai mic este unicul criteriu in luarea deciziei de achizitie, a plati munca rod-builderului - care este aceeasi, indiferent de componente - iese din discutie.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish