Lebede la varful lansetelor

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 20 aprilie 2013 3 comentarii

PINEAPPLE & BANANA

 

Incepusem prin a pescui la distante medii, de pana intr-o suta de metri. Departe, in larg, aveam cortina de stuf a canalului transversal, care taia lacul in doua, de la nord la sud. M-am gandit ca vom aduna crapii aproape, la nada, insa vantul batea invers decat as fi vrut, de la est la vest. Noi stateam pe malul de est si pestele plecase in malul opus. Pe deschiderea larga a bazinului, crapul putea fi influentat de vant si uneori tindea sa-l urmeze. Iar nada era deocamdata irelevanta. Pescuiam pe mici farfurii cu boiliesuri moi si sparte, dar nici macar astea nu stiu daca aveau vreun efect. Tinusem peste la sac si nu eliminase nimic, semn ca nu se hranea. Singurele lucruri care contau erau pop-up-urile fluo, de mare atractie, si montura Withy Pool cu elastic. Din colectia de pop-up-uri pe care o aveam la mine, prindeam constant la cele galbene, cu aroma de fructe, intre care preferatul meu, Pineapple & Banana. Alte pop-up-uri fluo de alte culori erau ineficiente.

Lebede la varful lansetelor 2

Dupa a doua noapte fara rezultate pe zona nadita, singura solutie in acel loc era sa iesim cu lansetele cat mai departe. Alternativa era sa ne mutam pe alt vad, dar exact cand rumegam ideea asta usor disperata, a trecut pe langa noi un pescar care se instalase cu o zi in urma pe unul dintre locurile pe care ma gandeam sa ma mut. Ai luat ceva? m-a intrebat cu familiaritate inexplicabila. Mda, am raspuns. Eu n-am luat nimic, a zis el, nu stiu de ce. Cu ce dati? am intrebat. Bile mici, a zis el. Cat de mici? 18mm. Pop-up-uri? Nu, dom-le, bile normale, pe fund. Am mai prins cu ele aici, dar acum nu-mi dau seama ce are.

Lebede la varful lansetelor 12

I-am urat "fir intins" la bilele mici de 18mm cu care mai prinsese aici si m-am linistit. Pestele nu se hranea nicaieri. Ceva se schimbase totusi in bine. Nu mai ploua si vantul batea acum dinspre stanga, un vant cald, constant si puternic, din sud. Mihai era primul pe directia vantului si trasaturile au inceput sa se inmulteasca pe vadul lui. Ce trecea de el ajungea si la mine. Mutasem lansetele la 200-220m distanta, apropiindu-ne de cortina de stuf a canalului transversal, si parea ca gasisem in sfarsit o formula castigatoare, insa prindeam in continuare doar la pop-up-uri pe montura Withy Pool cu elastic. In apa rece, "ciortanii" de 6-7kg ai lacului nu erau activi, asa ca, desi luam mai putin peste decat alta data, ajungeam mai usor la crapii de doua cifre. Paradoxuri de primavara.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

onu

1 mai 2013

sky pod + anchors feet = MAMMOTH :)

Vlad Pavlovici

26 aprilie 2013

Salut Vali, ma bucur ca ti-au fost de folos. Tight lines mate!

Vali Pavaloaia

26 aprilie 2013

Multumesc Vlad ,urmaresc cu mare interes articolele si filmarile tale , chiar daca eu pescuiesc in alte conditii si pe alte meleaguri ,tehnicile si tacticile prezentate de tine le adaptez situatiilor mele .Tot respectul .

Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish