Lebede la varful lansetelor

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 20 aprilie 2013 3 comentarii

MONTURA WITHY POOL

 

In a treia zi, vantul s-a schimbat din nou, acum batea de la nord la sud, dar pestele a ramas pe loc. Vremea se incalzise, vazusem primele sarituri de crap si boiliesurile pe care le aruncasem inutil ca nada, pana atunci, au inceput sa-si faca efectul. Aveam in sfarsit trasaturi pe monturi de fund, cu bile critic echilibrate. Frecventa trasaturilor urma un orar stabil: prindeam constant noaptea si dimineata, la pranz traversam cateva ore goale, pe care le foloseam ca sa filmam fara sa fim "deranjati" de peste, dupa care crapul revenea pentru masa de seara. Ca si in sezonul precedent, pestii mari ii luam mai ales noaptea.

Lebede la varful lansetelor 9

Mihai era uimit de randamentul monturii Withy Pool cu elastic si plumb culisant. In conditiile in care crapii abia puneau gura pe boilies, nu aveam nicio trasatura ratata si niciun peste pierdut in dril. Uneori, swingerul abia se misca, pestele statea pe loc ca si cum ar fi mestecat carligul, ai fi zis ca e un caras, dar putea fi un exemplar de 15kg. Surprinzator sau nu, crapii cei mai mari aveau trasaturile cele mai slabe. Intepai ca si cum n-ar fi fost nimic la capatul firului, dupa care lanseta se facea covrig si incepeai sa tragi de peste ca de un sac de nisip. La mine, crapii gaseau cortina laterala de stuf si se bagau in ea. Ieseam cu barca si ii descurc dintre stepi. Mihai nu avea agatatura pe zona lui, dar un peste i-a agatat cu firul o baliza luminoasa Atropa, iar altul i-a luat in trecere o baliza H. Niciunul n-a reusit sa scape, erau intepati adanc si curat.

Lebede la varful lansetelor 10

In seara celei de-a treia zile, am renuntat la pop-up-uri si am inceput sa dau numai cu bile critic echilibrate. Ciortanii (care nu erau chiar ciortani) se inmultisera si voiam sa ii tin departe cu boiliesuri de 20mm. Aveam la mine mai multe feluri de boilies, intre care unele pe care le mai folosisem pe Bazinul 8 (Select Baits Belachan) si altele in teste, cu care dadeam pentru prima oara. Mihai a ramas pe pop-up-uri, deja unul dintre borcanele de pop-up se golise. Vadul lui continua sa produca un numai mai mare de trasaturi, pentru ca era mai bine asezat pe traseul pestelui. Altfel, nada, monturile si boiliesurile de carlig erau identice si pescuiam in echipa.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

onu

1 mai 2013

sky pod + anchors feet = MAMMOTH :)

Vlad Pavlovici

26 aprilie 2013

Salut Vali, ma bucur ca ti-au fost de folos. Tight lines mate!

Vali Pavaloaia

26 aprilie 2013

Multumesc Vlad ,urmaresc cu mare interes articolele si filmarile tale , chiar daca eu pescuiesc in alte conditii si pe alte meleaguri ,tehnicile si tacticile prezentate de tine le adaptez situatiilor mele .Tot respectul .

Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish