Martie pe Tancabesti

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 15 martie 2013 0 comentarii

MARGINI DE PLAUR

 

Prima trasatura a venit la apa adanca, in jur de 3m, pe o montura blow-back cu un boilies critic echilibrat Source de 16mm si un pop-up Mulberry Florentine de 12mm. Urmatoarea, la aceeasi lanseta. Intram in scenariul atat de cunoscut al pescuitului in margini de plaur, in care ai o lanseta care produce constant si alte trei care stau degeaba. Asta se poate intampla si in sezonul cald, nu tine de pescuitul pe apa rece. Plaurul are "locuri fierbinti", care dau peste, si trebuie sa plimbi lansetele de-a lungul lui pana cand gasesti un astfel de loc pentru fiecare lanseta - sau macar pentru una! Nu e suficient sa ai acces la plaur, simplul fapt ca ti-ai pus monturile la buza lui nu rezolva partida. Cautarea abia incepe. Se poate intampla sa prinzi tot pestele intr-un singur loc.

Peisaj de martie pe Tancabesti

In prima noapte, n-am avut nicio trasatura, dar a doua zi dimineata, dupa ce a iesit soarele si a incalzit aerul glacial (la rasarit, fusesera minus 7 grade Celsius), am luat un ciortan chiar la coltul plaurului, langa mal. Daca pestele statuse pana acum la apa adanca, ma asteptam sa migreze cat mai repede spre apa mica. Asa s-a si intamplat. In cursul zilei, toate trasaturile au venit de la apa mica, de 1,20m, majoritatea fiind inregistrate de montura Withy Pool cu elastic. Dupa inca o noapte fara capturi, am renuntat la blow-back si am pus toate lansetele pe monturi cu elastic.

A doua zi a fost cea mai productiva si am luat un crap de 14kg, care mi s-a parut cunoscut. Avea o culoare aramie, stralucitoare, frapanta, si coada parea formata din doi lobi separati. Semana cu pestele de 14kg prins pe acelasi loc in noiembrie. I-am facut cateva poze, pentru comparatie.

 

Shimano BBCL & Sufix Excelon

Tragea numai la apa mica, in ambele colturi ale plaurului. Montura cu elastic lucra fara gres, pestii erau intepati perfect, pe mijlocul buzei de jos. As fi prins la fel si fara elastic? Poate ca da, poate ca nu, in orice caz nu eram dispus sa renunt la el. Singura problema era ca eram pe cale sa termin borcanul de pop-up-uri Pineapple & Banana, care fusesera si de data asta cele mai eficiente. Am tras de ultimele pop-up-uri pana in ultima zi, prinzand cate doi crapi la o singura bila.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish