Momeli flotante in teste

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 01 aprilie 2020 0 comentarii

CULORI FLUO SAU NATURALE?

 

Intr-un articol anterior, am vorbit despre primele impresii asupra pop-up-urilor si boiliesurilor critic echilibrate (wafters) Hit N' Run produse de Dynamite Baits. Fiind increzator in noua gama de momeli de carlig, am continuat sa le folosesc. A nu se intelege de aici ca am fost orbit de incredere. In niciun caz! Cu atat mai putin cand intru in domeniul nadelor si momelilor. Dar nici nu minimalizez importanta increderii. Este un factor cheie in plan mental, subiect tratat pe larg in articolul Increderea in nada. Stiam insa ca va veni momentul in care produsele cu care am avut rezultate foarte bune la inceputul sezonului nu vor mai fi la fel de eficiente. Ca realitatea imi va demonstra, inca o data, ca nu exista o singura abordare castigatoare. Ceea ce s-a si intamplat. Am facut o partida in care am inceput cu boiliesurile critic echilibrate de culoare rosie, care fusesera eficiente pana atunci, si am asteptat  rezultatele. Si am asteptat. Am asteptat pana cand mi-am dat seama ca, daca mai stau si nu schimb nimic, exista riscul sa nu prind nimic. Eram pe Sectorul A de la Varlaam. Nici pe celelalte standuri nu se prindea sau se prindea cate un peste accidental, dar asta nu ma consola. Prima schimbare pe care am facut-o a fost sa trec pe monturi de pop-up, cu pop-up-uri din aceeasi gama Hit N' Run. Am schimbat si am asteptat.

Momeli_flotante_in_teste_1

Varlaam nu este un lac pe care sa umbli des la monturi, mai ales pe sectorul A. Nu poti trage concluzii imediat dupa ce ai plasat monturile. Din experienta mea, trebuie sa astepti minim cateva ore bune, in functie de sezon si de conditiile meteo. Tinand cont ca majoritatea partidelor mele pe Varlaam sunt de 72 de ore, am la dispozitie intre trei si cinci schimbari de strategie pe durata unei partide (alte monturi, alte momeli, alta nada, alte locuri). N-am gasit insa cheia succesului nici cu pop-up-uri si ma aflam in punctul in care mai aveam doar una, cel mult doua mutari, in incercarea de a evita sah-matul pe care crapii se pregateau sa mi-l dea. Ma gandeam la mai multe optiuni, una dintre ele fiind, bineinteles, schimbarea locurilor. Am decis sa nu schimb locul  pentru ca alesesem locurile "pe spranceana" si aveam incredere ca monturile sunt unde trebuie. In conditiile astea, am revenit asupra monturilor: doua au ramas cu Hit N' Run (una cu un pop-up galben, alta cu un wafter rosu), iar pe celelalte doua am pus wafters care imitau nada - pe o montura aveam un wafter The Source, iar pe cealalta, un wafter Complex-T.

Momeli_flotante_in_teste_6

De data asta, s-a intamplat ceva. N-a trecut mult timp si am avut prima trasatura - la wafter de Complex-T. Un crap comun in jur de 12kg. Replantez lanseta si am trasatura pe lanseta cu wafter The Source. Tot un comun trecut de 10kg. Plantez, nu trece mult si mai prind inca un comun pe aceeasi lanseta. Cele patru lansete erau pozitionate la distante apreciabile una de alta, la adancimi si pe substraturi diferite. Daca monturile ar fi fost apropiate, m-as fi gandit ca am trasaturi deoarece pestii au ajuns in acea zona. Daca cele doua monturi care dadeau peste ar fi fost la aceeasi adancime sau pe acelasi tip de substrat, poate ca aici era o posibila explicatie. Insa nu era cazul.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish