Montura Blow Out

Data: 03 februarie 2021 0 comentarii

DETALIILE CARE CONTEAZA

 

Articol de Kevin Nash

 

NOTA REDACTIEI: Kevin Nash este pescarul creditat cu inventarea monturii Blow Out, care a devenit cunoscuta mai tarziu sub numele de Blow Back. Ambele denumiri se refera la aceeasi montura si la acelasi principiu de functionare. Kevin Nash a popularizat montura sub numele de Blow Out, in timp alti pescari au folosit termenul de Blow Back, care este probabil cel mai cunoscut in momentul de fata. Montura dateaza din anii 90 si a devenit una uzuala; multi pescari de crap au lucrat cu ea la un moment dat, sub o forma sau alta. Cu toate astea, continua sa existe nelamuri in privinta ei, cea mai frecventa fiind daca montura se leaga cu anou sau cu varnis. Care e adevarata montura Blow Out (sau Blow Back)? Raspunsul e cat se poate de simplu: ambele variante sunt la fel de corecte. Pentru a intelege mai bine montura, publicam un articol in care Kevin Nash explica in ce context a inventat-o si cum a trecut de la varianta initiala cu anou la varianta ulterioara cu varnis. Articolul dateaza din octombrie 2006 si a aparut in revista engleza Advanced Carp Fishing (ACF).

Kevin_Nash_Montura_Blow_Out_12

De-a lungul carierei mele de pescar de crap, am cautat intotdeauna sa-mi creez avantaje. Ma refer aici la acele descoperiri sau detalii care te ajuta sa progresezi si sa fii cu un pas inaintea celorlalti. In comparatie cu alte specii de pesti, crapii au un creier relativ mare, ceea ce ar putea sa explice faptul ca sunt curiosi din fire. Observatia asta ne spune doua lucruri despre crap. Curiozitatea ii poate aduce multe necazuri - crapii care n-au mai fost pescuiti sunt in general foarte usor de prins. Apoi, crapul invata mai repede decat majoritatea pestilor. Pescarul este profesorul lui si, cum spuneam, toata cariera mea s-a concentrat in jurul ideii de a fi cu un pas inaintea altor pescari si, implicit, a crapului. Aceasta filozofie a cautarii de "avantaje" a ajuns intr-un punct mort la mijlocul anilor 90 dupa ce am inventat si perfectionat monturile Blow Out. (Nota redactiei: Kevin Nash se refera la cele doua variante ale monturii, cu anou sau cu varnis.) Folosesc si astazi aceleasi monturi in forma in care le-am conceput si nu mai gasesc niciun mod de a le imbunati - lucru care ma ingrijoreaza! Pe de alta parte, n-ar trebui sa ma las cuprins de paranoia monturilor. Am intotdeauna incredere ca pot sa inteleg comportamentul crapilor.

Kevin_Nash_Montura_Blow_Out_9

Pescuiam pe un lac care se numeste Warmwell. Senzorul a scos doua bipuri. Pescarul de pe standul alaturat a zis: „N-a fost trasatura, e doar un peste care a atins firul." Am incuviintat, in parte fiindca as fi vrut sa taca si speram sa plece. Sa nu ma intelegeti gresit, sunt prietenos cu pescarii care vin la mine in stand si le ofer cu placere o ceasca de ceai, dar marturisesc ca ma irita oarecum cei care nu vor sa inteleaga ca purtarea lor poate sa compromita o anumita situatie de pescuit. Pescarul asta imi statea pe cap, se asezase pe marginea apei imbracat intr-un tricou galben fosforescent, in timp ce eu dadeam chiar langa mal, aveam montura la cativa pasi de el. Din fericire, apa era tulbure. Voiam sa scot insa lanseta urgent si sa verific montura, lucru pe care nu eram dispus sa-l fac in fata lui. Pana la urma, a plecat. Imediat ce tricoul galben fosforescent a disparut din vedere, am pus mana pe lanseta si am scos-o. M-am uitat la montura si mi-am dat seama dintr-o privire ca de ce ma temeam cel mai tare nu scapasem. Avusesem o trasatura si pestele scuipase montura!

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma