Pescuit la punct fix

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 21 noiembrie 2018 2 comentarii

PICHETI DE MARCAJ

 

Trec in revista principalele elemente care m-au nemultumit la aceste metode si care m-au facut sa caut alte solutii. Nodurile pe fir sunt relativ greu de dat jos si oricum exista riscul sa ciupim sau chiar sa taiem firul principal atunci cand indepartam nodul. In lansare, spirele se pot incurca in acest nod. Facem galagie in zona de pescuit, fiind necesara cel putin o relansare pentru repozitionarea firului in clips. Semnele facute cu maker-ul pe fir nu sunt foarte vizibile. Repozitionarea firului in clips ia mai mult timp fata de procedura pe care o descriu in continuare.

Pescuit_la_punct_fix_7

Metoda care m-a multumit si pe care o utilizez in momentul de fata este folosirea a doi picheti pe care ii infig in pamant la o distanta stabilita. Cel mai comod este sa folosesc lanseta de 3,90m pentru a masura 4m intre cei doi picheti. Am incercat si cu 5m, si cu 3m. In cazul meu - probabil ca depinde de fizicul fiecaruia - 3m este prea putin, respectiv dau cam mult din maini cand repozitionez firul in clips, iar 5m este prea mult, in sensul ca trebuie sa ma intind si sa ma rotesc prea mult pentru a face buclele (explic imediat procedura si ce este cu aceste bucle). Oricum, nu cred ca se poate vorbi de o „distanta standard", ci, prin incercari, fiecare ajunge la distanta care i se pare potrivita.

Pescuit_la_punct_fix_1

Odata marker-ul sau plumbul ajuns in pozitia dorita pe zona de pescuit, intind firul si il prind in clips-ul mulinetei. Recuperez marker-ul sau plumbul si il plasez langa unul dintre picheti. Desfasor firul mulinetei pe picheti formand bucle in forma de cifra opt pana cand firul se opreste in clips. Notez numarul de bucle si unde se afla varful lansetei intre cei doi picheti. De exemplu, 24 si 1/2 inseamna ca am 24 de bucle si varful lansetei era aproximativ la jumatatea distantei dintre picheti atunci cand am ajuns in clips. Acum, de fiecare data cand voi dori sa relansez in acelasi loc, nu trebuie decat sa fac 24 de bucle si, dupa a 24-a, sa ma opresc cu varful lansetei la jumatatea distantei dintre cei doi picheti, prind firul in clips, mulinez si lansez montura sau racheta de nadire.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Alexandru Petcu

22 iulie 2019

Salut, in primul rând salut acest articol, este binevenit și ajuta. Eu poziționez montura “din ochi”, am găsit locul unde vreau sa nădesc, apoi arunc o data montura care de cele mai multe ori cade cu 1-2m mai aproape de locul unde vreau sa pescuiesc.De cele mai multe ori folosesc pescuitul la punct fix atunci când pescuiesc malul opus sa o insula și îmi place sa pun montura exact la marginea unui copac căzut in apa. De aceea după prima lansare pe care o fac intenționat cu 1-2 m mai aproape, ma dau in spate distanță care îmi lipsește și apoi pun in clips. Încă un detaliu important este ca atunci când lansez in locul dorit nu o fac de lângă rod-pod ci la minim 2-3 metrii din spatele lui și îmi pun un semn la piciorul stâng.Distanță de aruncare fata de cea a rod-pod-ului o calculez și in funcție de adâncimea apei, dacă apa are 2m atunci arunc de la 5m din spatele rod-pod ca atunci când montura atinge apa, eu mai fac 2-3 pași rapizi in fata ca plumbul sa ajungă pe fund exact la locul dorit

Radu

24 noiembrie 2018

Va multumesc!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish