Pescuit pe structuri

sticky-baits.jpg Sticky Baits

Sticky Baits este una dintre cele mai respectate firme de nada din Marea Britanie. Firma produce o gama diversificata de boiliesuri si produse complementare si pune la dispozitia pescarilor numeroase ingrediente de calitate pentru boiliesuri. Articolele consultantilor Sticky Baits publicate pe CarpOnline apar cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

Data: 08 decembrie 2016 0 comentarii

IDENTIFICAREA STRUCTURII

 

Articol de Tom Maker. Tom Maker este un pescar englez profesionist. Instructor de pescruit acreditat. Autor a numeroase articole publicate in revistele de specialitate. Consultant Sticky Baits si Fox.

 

Articol publicat cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

 

Multe dintre partidele mele de pescuit se desfasoara pe langa Oxford, iar lacurile pe care pescuiesc sunt balastiere. Spre deosebire de lacurile comerciale obisnuite sau de lacurile de campie traditionale, balastierele au substratul foarte denivelat. Sunt ticsite cu tot felul de structuri - praguri, movile, bancuri de nisip sau pietris. Structurile astea sunt locuri pe care se pescuieste foarte bine, mai ales pe varful lor, tinand cont ca moda actuala este sa pescuiesti dincolo de structura sau in marginea ei. Practic, ne-am intors unde eram cu ani in urma si pestele are din nou incredere sa se hraneasca pe ele. Sunt locuri magnetice pentru crap si deseori poti sa vezi crapii patruland in jurul lor sau deasupra lor. Daca pestele e dispus sa manance pe varful structurii, din punctul meu de vedere aici trebuie pusa montura.

Pescuit_pe_structuri_1

Sunt structuri pe care e greu sa le treci cu vederea si, in orice caz, merita sa verifici zona pe care pescuiesti si sa vezi daca nu gasesti vreo structura. Structura poate fi o simpla diferenta de nivel de 50cm. Crapul stie in mod cert s-o gaseasca. Daca locul tine un depozit de hrana naturala, e cu atat mai important sa beneficieze de cat mai multa lumina si caldura cu putinta. De asta, ca sa descoperi structura, e esential sa folosesti o pluta de marcaj. In cazul meu, n-o folosesc la fiecare partida pur si simplu pentru ca, pe lacurile si pe vadurile pe care pescuiesc, stiu unde sunt multe dintre structuri. Daca n-as sti, as scoate pluta de marcaj ca sa le gasesc.

Pescuit_pe_structuri_6

Cel mai important lucru la sondarea apei cu pluta de marcaj este sa folosesti fir textil ca linie principala. Firul textil e ideal pentru a transmite informatia de la plumb la varful lansetei. Poti sa simti plumbul cum se blocheaza in spatele unui banc de pietris sau nisip, moment in care e bine sa lasi pluta sa se ridice la suprafata, s-o recuperezi cativa metri si sa verifici din nou adancimea, in caz ca exista variatii de nivel. Vreau sa stiu exact la ce adancime sunt structurile. Daca structura e la 1,5m si e inconjurata de adancimi de 3m, e un loc pe care crapii il vor vizita. Aspectul urmator este cat de curata e structura. Daca e acoperita cu vegetatie, de exemplu cu bradis, caut locuri curate pe ea sau pe marginea ei, unde s-a hranit pestele.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma