Proiectul Varlaam

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 16 iunie 2014 1 comentariu

STATISTICA PESTILOR MARI

 

Vlad Pavlovici: In testele pe care le-am facut la Varlaam anul trecut si despre care am scris in detaliu pe CarpOnline, lacul a demonstrat un mare potential, prin aparitia mai multor exemplare de peste 15kg si a doua trofee de peste 20kg. Multa lume era totusi reticenta fata de lac la inceputul sezonului, nu atat pentru ca era un lac nou, ci datorita specificului lui, incepand cu faptul ca nu e carpodrom. Cum au fost primele saptamani de la deschidere, mai ales ca anul asta am avut o primavara cu multe zile de ploaie, vant si vreme rece?

Madalin Barnea: Inceputul a fost timid, dupa cum era de asteptat. Cand s-au deschis rezervarile, la inceputul lunii martie, pescarii erau destul de neincrezatori, nestiind care e densitatea de peste. A contat si faptul ca, in articolele tale, ai precizat ca nu e un lac usor...

Proiectul_Varlaam_12

Vlad Pavlovici: Cand faci cunostinta cu el, chiar nu este. Poate deveni ceva mai usor pe parcurs, dupa ce inveti sa-l citesti. Era esential ca publicul sa stie ce-l asteapta.

Madalin Barnea: De acord. In orice caz, lucrurile s-au schimbat radical in aprilie, cand lacul a inceput sa fie pescuit si capturile au inceput sa apara una dupa alta. Brusc, sectorul A - unde s-au prins cei mai multi crapi mari - a devenit neincapator. E un semn bun pentru un lac nou, iar interesul pescarilor e in continua crestere.

Proiectul_Varlaam_8

Vlad Pavlovici: Ce capturi s-au inregistrat? Ai o statistica a pestilor prinsi? Cati dintre pestii mari sunt pesti noi, adica prinsi pentru prima oara?

Madalin Barnea: Varlaam are o densitate apreciabila de crapi de peste 15kg. Am incercat sa facem un inventar al crapilor si rezultatele sunt interesante. In aprilie si mai, s-au prins aproximativ 110 exemplare intre 10kg si 15kg, 25 de exemplare intre 15kg si 17,7kg, 12 exemplare intre 18,3kg si 19,9kg si 10 exemplare intre 20kg si 25kg. Acesti zece crapi de 20-25kg sunt crapi diferiti. Capturile de peste 20kg sunt mult mai numeroase, pentru ca unii pesti s-au prins de mai multe ori. Exista si cativa crapi mari, intre 18kg si 20,5kg, prinsi anul trecut, care inca nu si-au facut aparitia anul asta. Aprilie si mai au fost doua luni extraordinare, in care pescarii au contorizat multe capturi intr-un interval scurt, multi inregistrand noi recorduri personale de la prima intalnire cu lacul.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Cristi

16 iunie 2014

Foarte interesant articolul! Felicitari.
Imi puteti spune va rog c-am cat costa un crap de 15kg? De unde se pot procura asemenea pesti, cu acte! Foarte important, pe viitor as dori sa intru un posesia unui lac si as dori sa stiu c-am cat costa un peste de 15kg.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish