Proiectul Varlaam

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 16 iunie 2014 1 comentariu

REGULAMENTUL ATIPIC

 

Vlad Pavlovici: Fata de alte lacuri din Romania, Varlaam are un regulament atipic in anumite privinte. De exemplu, plantatul e obligatoriu pe anumite zone, e interzisa folosirea anumitor carlige sau anumitor nade, iar pestii nu pot fi tinuti la sac decat cu aprobarea administratorilor. Cum a reactionat publicul in fata acestor reguli?

Madalin Barnea: Intr-adevar, sunt cateva reguli atipice, dar avem argumente solide pentru ele, argumente care tin de protectia pestelui sau a mediului. Sau de paza. Majoritatea celor care au pescuit la Varlaam au acceptat aceste reguli fara nicio problema. Multi sunt pescari cu experienta si pentru ei sunt reguli normale, mai ales pe un lac de crap mare cum e Varlaam. De exemplu, plantatul e recomandat pentru eficienta, iar in bradis e obligatoriu. E un pescuit mai exact, gasesti structurile mult mai repede, poti sa balizezi locul si sa pescuiesti cu cea mai mare precizie, poti sa scoti pestele, daca se parcheaza. Sunt obligatorii fire cat mai groase, de la 0,35mm in sus, datorita substratului cu pietre si scoici abrazive. Trebuie sa ai inaintas mono, ca sa ai o sansa in plus pe zonele cu scoici.

Proiectul_Varlaam_9

O regula cu care pescarii se obisnuiesc mai greu e sa anunte administratia la fiecare peste prins. Pentru noi, ca administratori, regula este importanta pentru ca putem face un recensamant al crapilor, vedem in ce stare se afla, putem trata unele rani, cum sunt cele produse in urma depunerii, verificam ce greutate au exemplarele care au mai fost prinse, daca sunt in crestere sau nu, putem urmari cum sunt manipulati pestii. E un regulament facut atat pentru protectia pestelui, cat si pentru reusita pescarilor, si il aplicam cu strictete.

Proiectul_Varlaam_18

Vlad Pavlovici: Varlaam se promoveaza prin crapi mari si peisaje picturale, dar nu se fac populari, pentru a mari densitatea de peste, si nici nu se organizeaza concursuri. Ce parere au clientii despre toate astea?

Madalin Barnea: Sunt si amatori de concursuri, dupa cum stim foarte bine, care vor sa afle cand se va organiza primul concurs pe Varlaam. Sunt mult mai multi, insa, cei care se bucura ca nu exista niciun fel de concurs la Varlaam, pentru ca pot pescui linistiti tot sezonul, lucru cu atat mai important pentru abonati. Bineinteles, multi vor sa stie ce populari se vor face, pentru ca popularile si concursurile au intrat in contiinta publicului ca fiind strategiile de promovare standard. Cand au vazut, insa, ce exemplare se prind, s-au convins ca densitatea de peste e suficienta. Ca profil, pescarul care vine in mod constant la Varlaam e un pescar civilizat, dispus sa accepte anumite reguli care tin de buna administrare a lacului, care nu vrea agitatia unui carpodrom, care apreciaza calitatea unui peste mare, prins intr-un loc special si pentru care trebuie sa-si puna mintea la contributie. Foarte multi clienti cauta un nou record personal - Varlaam e lacul ideal din punctul asta de vedere, pentru ca ai multi pesti foarte mari pe o intindere de apa relativ mica, fara ca pestele sa fie usor de prins.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Cristi

16 iunie 2014

Foarte interesant articolul! Felicitari.
Imi puteti spune va rog c-am cat costa un crap de 15kg? De unde se pot procura asemenea pesti, cu acte! Foarte important, pe viitor as dori sa intru un posesia unui lac si as dori sa stiu c-am cat costa un peste de 15kg.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish