Retete de boilies

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 14 decembrie 2016 2 comentarii

RETETA PREMIER BAITS

 

Geoff Bowers a continuat insa testele si, un an mai tarziu, a testat o formula noua - proteine lactice plus faina de peste plus CLO. Era pentru prima oara cand cele trei categorii de ingrediente se intalneau in acelasi mix. Intre timp, facuse rost si de un ulei de peste nou, Fosoil, produs de compania Seven Seas, asa ca a rulat o cantitate mica de boilies cu noua reteta si s-a dus sa le testeze... nu pe lac, ci pe crapii din acvariul unui prieten. Crapii, avea sa povesteasca Geoff, au luat-o razna - reactia era fara precedent. Geoff si-a adunat prietenii si s-au apucat de rulat. Reteta folosita era urmatoarea:

50% faina de peste (sardine si capelin)

25% CLO

15% caseina acida (granulatie 80)

10% lactalbumina

Retete_de_boilies_3

Partea lichida continea ulei de peste, iar pe langa uleiul din compozitie, boiliesurile erau dipuite suplimentar in ulei. Tot in partea lichida intra si o aroma de condimente. Rezultatele obtinute cu reteta lui Geoff Bowers au depasit orice imaginatie. In cativa ani, lacuri din toata tara aveau sa fie date peste cap de boiliesurile pe baza de faina de peste - intr-o saptamana de pescuit, se puteau prinde cu ele mai mult decat se prindea intr-un sezon intreg cu vechile proteine lactice. Pe baza succesului enorm al fishmeal-urilor, Geoff Bowers a fondat in 1986 Premier Baits, iar cand firma a atins apogeul productiei, vindea zece tone de mix pe saptamana. Nu zece tone de boilies, zece tone de mix!

Retete_de_boilies_7

Reteta lui Geoff Bowers - comercializata de Premier Baits sub numele de Fish Base Mix - a revolutionat domeniul boiliesurilor. Pe calapodul ei (mai precis, pe ideea combinarii celor trei clase de ingrediente - fishmeal, birdfood, proteine lactice) se fac si astazi mii de retete. In cei 30 de ani care au trecut de la aparitia retetei Premier Baits, domeniul ingredientelor s-a dezvoltat spectaculos, au aparut fainuri de peste predigerate, lichide nutritive tratate enzimatic, stimulatori de apetit, proteine hidrolizate si multe altele, dar ideea fundamentala a combinarii categoriilor de ingrediente pentru a produce un boilies cat mai nutritiv si, in acelasi timp, cat mai usor digerabil a ramas aceeasi.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Relu Oroz - Bucuresti

21 august 2017

Stimate domn Vlad Pavlovici,
sunt unul din admiratorii dvs. in ceea ce privete arta pescuitului, in mod deosebit realizarea monturilor,
dar in privinta nadelor si momelilor sunt total dezamagit si chiar contrariat, avand in vedere faptul ca componenta acestora se bazeaza 100% pe chiimicale, ceea ce afecteaza intraga fauna lacustra nu numai pestele.
Ma astept la dvs. sa reveniti la momeli si nade naturale deoarece nu se mai poate consuma niciun peste capturat in (cel putin ) lacurile din jurul capitalei .
De ce nu se poate prinde peste cu rama, cocolos de paine, patratica de mamakiga sau chiar boaba de porumb, la care sa adaugi daca vrei si niste usturoi pisat.
Nu stiu daca ati incercat sa consumati peste din bazinul de pescuit de la Moara Vlasiei, este otrava curata.
Avand in vedere faptul ca sunteti una din personalitatile marcante ale acestui domeniu de activitate, va rog sa faceti tot posibilul sa redati lacurilor si pestilor ceea ce este defapt al lor : NATURA
Multumesc

Valter

15 decembrie 2016

Rod Hutchinson merge pe combinatia dintre sodium caseinat sau calcium caseinat si robin red.E o combinatie foarte eficienta iar Rod o pune pe seama faptului ca solubilitatea celor doua caseinate ''raspandeste,transmite,poarta'' mai bine Robin Redul care e perceput mai repede de catre crap.Deci solubilitatea e unul dintre secretele formularii un boilies bun.Daca in boilies nu ai un ingredient solubil care sa transmita semnale crapului ca acea bila este ''sursa de hrana'',atunci nu ai facut nimic.Teoria lui Rod Hutchinson...

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish