Retete de boilies

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 14 decembrie 2016 2 comentarii

RETETA FRANK WARWICK

 

Influenta Premier Baits se observa clar si in retetele de la inceputul anilor 90 ale unor pescari cunoscuti. Steve Briggs noteaza in prima sa carte, Cassien... and Beyond, o reteta de fishmeal proprie, care nu e altceva decat o interpretare personala a retetei Premier Baits:

4oz faina de capelin

4oz faina de sandeel

3oz faina de sardine si ansoa

3oz Sluis CLO

2oz caseina acida

1oz Codlivine

Ulei de peste (Fish Feed Inducing Oil)

Ulei esential de muscate (Geranium Essential Oil)

Retete_de_boilies_9

E aceeasi formula cu mai multe fainuri de peste, o portie consistenta de Sluis CLO si una de proteine lactice, plus ulei de peste in partea lichida. Ia amploare ideea - pe care am intalnit-o la BFM - de a a include in mix ingrediente cu aport de vitamine si minerale, iar Steve foloseste Codlivine, un supliment nutritiv pentru cai, care exista si in prezent. Reteta lui Steve Briggs e simpla. Alti pescari construiesc retete complexe, cum e cazul lui Frank Warwick, a carui reteta de fishmeal de la inceputul anilor 90 apare in prima sa carte, Every Bit of Blue.

300g caseina acida

600g semolina (o forma de gris)

300g faina de sardine si ansoa

300g faina de cod

300g faina de capelin

250g Red Factor

250g Nectarblend

150g Robin Red

400g faina de soia integrala

60g albumina de ou

100g WPC

4g MSG

125g pudra de ficat

20g sare marina

Retete_de_boilies_8

Proportiile nu sunt date nici pe livra, nici pe kilogram, sunt calculate pentru a obtine in final aproximativ 5kg de boilies. Partea lichida pentru cantitatile de mai sus este urmatoarea:

100ml ulei de halibut

80g belachan

100g pudra de branza Cheddar

30ml aroma Nutrabaits Cranberry

24ml aroma Solar Squid & Octopus Koi Rearer

1,5ml acid N-Butyric

E usor de observat ca principiile retetei Premier Baits au fost dezvoltate atat in mix, cat si in partea lichida. Isi fac aparitia ingrediente-cheie pentru atractie, cum ar fi pudra de ficat, pudra de branza sau belachanul (ingredient secret, la acea data).

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Relu Oroz - Bucuresti

21 august 2017

Stimate domn Vlad Pavlovici,
sunt unul din admiratorii dvs. in ceea ce privete arta pescuitului, in mod deosebit realizarea monturilor,
dar in privinta nadelor si momelilor sunt total dezamagit si chiar contrariat, avand in vedere faptul ca componenta acestora se bazeaza 100% pe chiimicale, ceea ce afecteaza intraga fauna lacustra nu numai pestele.
Ma astept la dvs. sa reveniti la momeli si nade naturale deoarece nu se mai poate consuma niciun peste capturat in (cel putin ) lacurile din jurul capitalei .
De ce nu se poate prinde peste cu rama, cocolos de paine, patratica de mamakiga sau chiar boaba de porumb, la care sa adaugi daca vrei si niste usturoi pisat.
Nu stiu daca ati incercat sa consumati peste din bazinul de pescuit de la Moara Vlasiei, este otrava curata.
Avand in vedere faptul ca sunteti una din personalitatile marcante ale acestui domeniu de activitate, va rog sa faceti tot posibilul sa redati lacurilor si pestilor ceea ce este defapt al lor : NATURA
Multumesc

Valter

15 decembrie 2016

Rod Hutchinson merge pe combinatia dintre sodium caseinat sau calcium caseinat si robin red.E o combinatie foarte eficienta iar Rod o pune pe seama faptului ca solubilitatea celor doua caseinate ''raspandeste,transmite,poarta'' mai bine Robin Redul care e perceput mai repede de catre crap.Deci solubilitatea e unul dintre secretele formularii un boilies bun.Daca in boilies nu ai un ingredient solubil care sa transmita semnale crapului ca acea bila este ''sursa de hrana'',atunci nu ai facut nimic.Teoria lui Rod Hutchinson...

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma