Robin Red

ken-townley.jpg Ken Townley

Pescar de crap celebru si scriitor profesionist. Pescuieste la crap de la sfarsitul anilor 60. Incepand din anii 80, colaboreaza cu zeci de reviste din Marea Britanie si restul Europei. A publicat mai multe carti pe teme de nada. Cea mai cunoscuta este "The Beekay Guide to Carp Baits". In calitate de consultant, a colaborat cu firme de anvergura ca Daiwa sau Fox. In prezent, este consultant pentru Haith's si Nutrabaits. 

Data: 16 decembrie 2016 0 comentarii

DOZE RECOMANDATE

 

Aparitia acestui ingredient fantastic care este Robin Red in nadele pentru crap i se datoreaza unui pescar englez celebru in anii 70-80, Ian Booker. La sfarsitul anilor 60, Booker e primul care intuieste ca Robin Red ar putea fi eficient in boiliesuri si, timp de multi ani, capturile sale din zonele din jurul Londrei, cum ar fi Kent si Essex, uimesc comunitatea crapista. Desi probabil ca numele lui nu spune nimic cititorilor din alte tari, retineti ca niciun alt pescar englez nu a mai dominat scena crapista cu o asemenea autoritate!

Robin_Red_11

In cei 40 de ani care au trecut de atunci, Robin Red a devenit poate cel mai utilizat, cel mai discutat si cel mai copiat ingredient de boilies. Acest aditiv uimitor este acum folosit de toata lumea, in toate tipurile de de boilies, de la cele comerciale produse industrial pana la cele de conceptie proprie, facute acasa de multi pescari. Il gasim la toate firmele producatoare, nu numai la cele englezesti, dar si la cele europene, si dominatia sa asupra industriei nadelor pare tot mai puternica. Aproape ca nu exista producator de nada care sa nu aiba macar un mix cu Robin Red in oferta lui si este de presupus ca orice mix al carui nume contine termenul „Red" (rosu) indica o doza mai mica sau mai mare de Robin Red. Trebuie spus ca, la origine, Robin Red e un birdfood (amestec de seminte pentru hrana pasarilor) care include, printre altele, substante al caror rol este sa coloreze penajul pasarilor. Surprinzator sau nu, Robin Red n-a fost gandit ca nada sau ca ingredient in nadele pentru crap!

Robin_Red_11

Doza optima de Robin Red intr-un mix este de 10%. Merge bine si in doza dubla, de 20%, sau pe jumatate, la 5%, dar nu mai mult de atat. Daca depasesti 20% sau cobori sub 5%, risti ca Robin Red sa devina prea puternic sau prea slab in mix. Majoritatea producatorilor lucreaza cu 10% si au toate motivele sa o faca. Robin Red nu e chiar un ingredient ieftin, asa ca la un nivel mai mare de 10% costul mixului ar creste prea mult, in timp ce la un nivel sub 5% ar fi (paradoxal) tot prea scump, pentru ca n-ar mai avea efect si prezenta lui in mix nu s-ar justifica. Se intelege de la sine ca nicio firma producatoare nu vrea nici sa aiba costuri de productie prea mari, nici sa bage in mix ingrediente care n-au sens, asa ca 10% e doza ideala atat pentru firme, cat si pentru utilizatorii individuali.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma