WERK CARP LACUL HORGESTI 2021
Concurs de pescuit la crap de tipul plantat din barcă. Concurs bazat pe calitate: BEST 4 Perioada:13-19.09.2021 Luni-Duminica
Plata taxei se poate efectua in contul: Titular-Borș Cristian Cont bancar: RO50BTRLRONCRT0404901201 Organizatori: Borș Cristian cu sprijinul administrației Horgești Telefon: Borș Cristian-0760757418 Chiper Marius-0723163610
Locuri disponibile:12
Locul se garantează doar prin achitare avansului de 4.000 lei Taxa participare-8.000 lei-echipa/maxim patru pescari cu drepturi depline.
Standuri in concurs amenajate pe toată suprafața lacului: 12 ATENȚIE!!! BALTA VA FI BALIZATĂ, IAR STANDUL DE PESCUIT VA AVEA SUPRAFAȚA LUCIULUI DE APĂ DE 4.3H!!!
Locul 1 -50.000 lei+cupe/diplome Locul 2-20.000 lei+cupe/diplome Locul 3 -10.000 lei+cupe/diplome
Cel mai mare crap comun/oglindă/salontă -2.000 lei+trofeu/diplomă
CAPTURA SE CUMULEAZA CU ORICE ALT PREMIU!!! PREMII SPONSORI!!!
Punctează crapul comun, crapul oglinda, amur-ul începând de la 10 kg.
Premiu Special –ELEGANCE DECOR COLLECTION-crapul care doboară recordul lacului actual (27kg): -voucher 500 euro+ cupă +diploma
Premii valabile pentru 12echipe.
La competiție poate participa orice echipa din tara sau străinătate ce este dotata corespunzător, a luat la cunoștință, este de acord cu regulamentul concursului.
Programul concursului:
Luni 13.09.2021 începând cu ora 14:00 adunarea pe Lacul Horgești (la administrație).
Ora 14:40 acreditarea echipelor , prezenta tuturor membrilor echipei este obligatorie. Ora 15:30 EXTRAGEREA!!!!
După extragere toate echipele merg pentru a-și face camparea și pregătirea echipamentul de pescuit. Ora 18:00 adunarea la baza lacului pentru a participa la masa festivă oferită de organizatori și administrație.
Marți ora7:00-START competiției! Marți, miercuri, joi, vineri ,sâmbătă ,duminică competiție in desfășurare.
Duminica 19.09 ora 12:00 sfârșitul competiției. Ora -14:00 adunarea la baza administrație. Ora 14:30 festivitatea de premiere.
Regulamentul concursului:
1.Puncteaza crapul comun, crapul oglinda și amur-ul de la 10 kg .( obligatoriu mesaj la organizatori sau arbitri la fiecare peste).
2.Se poate folosi o barca sau doua în același timp. Obligatoriu doar motoare electrice. Bărcile se vor afla poziționate doar in interiorul standului pe durata concursului.
3.Motorul termic este interzis, nu este permisa deținerea a încă unei bărci de rezerva pe mal. In cazul in care o echipa deține a doua barca de rezerva ca fiind una rigida, caiac, acestea vor fi depozitate la administrație/nu pot fi prezente in stand.
4.Este obligatorie folosirea vestelor de salvare in momentul folosirii bărcii. Organizatorii nu își asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente survenite in urma nefolosirii acesteia.
5.Numarul maxim de bete admis la pescuit este de 3 (trei). Acestea vor fi poziționate in stand la vedere, sus pe picheți sau rod-pod. Sub nicio forma lansetele nu stau pe jos ,culcate in iarbă sau pe pământ. Vizualizarea lansetelor in acțiune trebuie sa fie una clara ziua si noaptea fără obstacole, bagaje, cort, găleți, pungi sau alte obiecte. NU este permisa folosirea lansetelor de rezervă in stand pe toată durata concursului.
6.Deplasarea pe stand se poate face cu mijloace auto, dar înainte de începerea concursului acestea se vor parca la mijlocul standurilor. Nici o echipă nu poate începe concursul cu mașina in stand( INTERZIS!). Daca unul dintre concurenți va fi nevoit să părăsească standul cu mașina, la întoarcere acesta va parca mașina in afara lacului iar organizatorul sau arbitrii vor asigura transportul acestuia de la intrare pana la stand /se așteaptă in afară pana la disponibilitatea organizatorilor. Acest lucru se poate face doar ziua. Pe timpul nopții este stric interzis plecarea și revenirea în stand(EXCEPȚIE FAC SITUAȚIILE DE URGENTA). Încălcarea acestui punct din regulament atrage după sine ELIMINAREA concurentului si depunctarea celui mai mare peste.
7.Accesul altor autovehicule este strict interzis. Arbitri vor merge la cântăriri doar pe jos, bicicleta sau scuter.
8.Program vizitatori: 10.00- 16.00- intra si părăsesc standul numai cu acordul si însoțit de organizator/ administrație și numai pe poarta principala (din dreptul administrației).
9.Fiecare peste se va tine obligatoriu la sling. Pestele mort nu se cântărește. O echipa trebuie sa dețină minim două sling-uri.
10.Nu se fac cântăriri de tipul zi/noapte. Orice pește capturat se anunță imediat echipa de albitri, administrație și organizatori pentru cântărire.
11.La cântărire poate asista un martor /observator- (administrator lac) /organizatori care va semna și stampila fisa de arbitraj in dreptul fiecărui peste. Toate cântăririle vor fi făcute cu apel video pe WhatsApp. Nici o cântărire nu este validă fără acest apel.
12.Este obligatorie păstrarea crapilor in stare ireproșabilă in sling.
13.Este permis un singur cârlig pe montura, iar firul de păr este obligatoriu.
14.Nădirea (plantarea) se poate efectua doar cu barca.
15.Este interzisa nadirea cu intenție in afara zonei de pescuit și a standului propriu.
16.Este interzis iluminatul puternic pe balta noaptea. Atât în stand cât și în momentul ieșirii cu barca pe apă.
17.Este interzisa intrarea in standul vecinilor cu barca, acostarea barcii in afara standului. Vizitele intre concurenți se vor efectua doar pe uscat și doar prin anunțul și acordul administrație.
18. Este obligatoriu folosirea monturilor care sa permită eliberarea crapilor in caz de ruptura.
19. Nu este permisa obstrucționarea celorlalte echipe. In cazul in care un pescar dintr-o echipa încurcă alta echipa sau are un comportament nesportiv, va fi eliminat din echipa din care face parte sau poate rămâne în joc doar prin cedare celui mai mic pește im montul abaterii echipei in cauză. La următoarea abatere echipa vinovata va fi ELIMINATĂ
20. Comisia de arbitrii împreuna cu organizatorii sunt singurii in măsura sa judece contestațiile și să ia masuri împotriva unei echipe in cazul încălcării regulamentului. Orice contestație sau abatere de la regulament din timpul concursului trebuie adusa la cunoștința celui mai apropiat arbitru, care va informa organizatorul si arbitrul șef. Contestația se face in scris. Taxa pentru aceasta este de 100 euro. Ea va fi înapoiată concurentului dacă faptele din contestație sunt confirmate.
21. Este obligatorie folosirea saltelei de recepție . Salteaua trebuie sa aibă mărimea adecvata taliei peștilor de Horgești. Recomandam ca peștii prinși in larg să fie transportați către mal la sling, acesta fiind prins cu carabine( puse la dispoziție) de barcă. O sa facem și o demonstrație pentru cei care poate încă nu cunosc această modalitate de transport.
22.Nici un peste nu va fi scos din apa și adus la mal.( EXCEPȚIE UNELE CANTARIRI). MAJORITATEA cântăririlor se vor face doar in apă.
23. Ședințele foto puse la dispoziție de Administrație și Organizatori se vor face numai în apa. Recomandam ca orice echipă sa aibă în dotare waders (cizme de piept).
24.Arbitrii sunt obligați sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze când este cazul si sa noteze eventualele sancțiuni in foaia de arbitraj.
25.Vestele de salvare sunt obligatorii. Nici un concurent nu poate ieși cu barca fără vestă de salvare pe el.(depunctare) Orice incident cauzat de ne purtarea vestei de salvare exonerează de orice vina atât organizatorii cât si administrația lacului.
26.Pescuitul se desfășoară in limitele standului balizat de organizator. Prima abatere, avertisment. La a doua ELIMINARE.
27.Orice manifestare huliganica .la prima abatere depunctare 40kg ,(cei mai mari pești ) la sfârșitul concursului. La cea de a doua ELIMINARE.
28.Pescuitul cu mai multe lansete (max 3) cu undita sau lanseta de răpitor ELIMINARE directa. Se permit lansete de rezerva pregătite dar doar poziționate cu vârful în sus și in afara standului. NU ÎN STAND. AVERTISMENT!
29.Se poate nadi cu boilies și semințe.(alunele tigrate sunt permise doar la cârlig).
30.Nada totală admisă de către administrație și organizatori este de 120 kg pe toată durata concursului. Orice cantitate în plus va rămâne la baza administrație.(dorim ca acest concurs sa fie unul echilibrat pentru ca toți participanții să aibă aceiași șansă)
31.Nada vie și semințe uscate este strict interzisa.(ELIMINAREA)
32.Pe durata concursului nu este permisa schimbare între standuri sau membrii echipelor. 33.Firul minim admis 0.35.Interzisa folosirea oricărui înaintaș, fir textil sau agrafe pe linia principală. 34.Se accepta doar minciog cu deschidere largă. Saltele primire de tip cradle.
TOT CE ESTE ENUMERAT MAI SUS TREBUIE TRATA CA ATARE!
VĂ MULȚUMIM!
Premiile sunt garantate pentru 12 echipe.
Înscrierile pentru concurs se fac aici , pentru orice detaliu suplimentar va rugam sa ne contactați:
Borș Cristian -0760757418 Chiper Marius-0723163610
|