CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Joi Mar 28, 2024 12:00 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Mie Iul 26, 2017 5:56 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Rosu Marius Eugen scrie:
...o lanseta in fata movilelor ,una in spate si 2 lateral stg- dr asta...
Eu nu aș pune "toate ouăle într-un coș", respectiv nu aș poziționa toate lansetele în jurul movilei. Aș aborda și granițele A8-A9 și, respectiv, A7-A8.

Când vei ajunge pe baltă, vei primi informații utile la fața locului atât de la cei pe care îi schimbi (dacă vor fi pescari pe stand), cât și de la Mădălin sau Brad.

Pe de altă parte, având prea multe păreri poate fi la fel de rău ca atunci când ai prea puține informații.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Mie Iul 26, 2017 6:01 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Ian 05, 2014 12:54 am
Mesaje: 188
Localitate: Buzau
Sustin si eu ce a spus Victor - 2 lansete (eu as recomanda intr-adevar cele din jurul movilelor) sa nu fie schimbate indiferent de rezultat.

In ceea ce priveste vantul din nou subscriu ca e foarte important. Insa am o adaugire care ar putea sa fie un subiect de discutie in sine - cel putin din experienta mea A8 a dat peste inclusiv fara vant pe canicula, DAR spre deosebire de A6 de ex care a dat pesti in mijlocul zilei (e un fenomen pe care l-au notat mai multi aici ca in ultima vreme Varlaam a dat pesti vara atipic in mijlocul zilei), A8 mi-a oferit trasaturi exclusiv la "ore de peste salbatic" - 5-8 dimineata, 8-11 seara. Cred ca si fara vant sunt orele la cumva pestele e mai activ si poate pleca prin lac, tranzitand astfel si zona lui A8. In 2015 asa am luat singurii comuni ai acelei partide fara pic de vant si 31 grade temperatura apei la sonda sonarului - la ora 7 dimineata din stanga movilelor si intre movila si insula scufundata, in 2 zile consecutive. In 2017 acum in iulie am luat in prima dimineata la 6-7 un crap cu mult inainte sa inceapa vantul (miercuri seara a inceput vantul si joi la pranz scazuse temperatura de suprafata a apei de la 31 la 28 grade).

Morala de aici ar fi sa fii sigur ca la orele respective (mai ales cele de dimineata) ai prezentare optima si ceva nada langa montura.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Mie Iul 26, 2017 7:39 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Iul 03, 2017 3:03 pm
Mesaje: 26
Victor imi cer scuze m-am exprimat gresit eu am vrut sa spun ca stg-dr este granita celor 2 standuri a7 si a9.Iti spun asta pentru ca stiu ca cele 3 movile nu au mai mult 3m latime si 10 m lungime tot din inf voastre stiu asta mai exact de la Brad.Dar eu tot cred ca o sa iasa bine stiu ca sant putine 48 ore dar asta este timpul sper ca in toamna sa fac 100 de ore acolo dar vom vedea.peste se poate prinde in primele ore intro partida si dupa sa cada balta eu am patito pe alte balti.Ori cum iti multumesc pentru ajutor.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Joi Iul 27, 2017 10:28 am 
Neconectat

Membru din: Lun Iul 03, 2017 3:03 pm
Mesaje: 26
Da Vlad cred ca am inteles in mare despre ce este vb.Sant de acord cu tine imi trebuiesc mai multe partide si mai multe ore de pescuit pe Varlaam dar momentan asta este timpul meu.Sper ca in toamna sa fac o partida mai lunga de 3-5 zile unde voi avea mai mult timp la dispozitie.Eu cred ca daca voi pescui corect si unde trebuie voi face o partida frumoasa va depinde numai de mine si de inspiratia de moment eu asa cred.Va multumesc tuturor pentru sfaturile si parerile voastre .Vlad iti doresc pe mai departe multa sanatate si sa realizezi in continuare emisiuni bune avem nevoie de ele si iti multumesc pentru sfaturi.O zi minunata va doresc .


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Vin Aug 04, 2017 10:57 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Iul 03, 2017 3:03 pm
Mesaje: 26
Ceva noutati de pe A8 a mai pescuit cineva zilele astea?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Lun Iun 22, 2020 11:00 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Noi 18, 2019 7:58 pm
Mesaje: 30
Recent am fost 3 zile pe standul A8, si-ti pot spune ca am avut o partida productiva fata de celelalte standuri care nu au prins decat caras si ten de 1kg, in afara de A9.

Am incercat mai multe locuri pe A8, dar cele mai productive au fost cele marcate de mine in imaginea de mai jos. In golfuletul din malul de vis a vis este un copac care are o craca indreptata spre apa. Exact sub craca respectiva se gaseste o pastila de substrat tare care a dat un randament bun.

Le-as recomanda celor ce nu au mai pescuit, sa planteze 1 lanseta la granita cu A7 la 3m de mal, 1 lanseta in spatele movilelor, 1 lanseta in dreapta insulei scufundate si ultima lanseta in golful din malul de vis a vis.

Totodata la granita cu A9 se gasesc diferite praguri care merita incercate daca locurile mentionate de mine mai sus, nu sunt productive.


Fişiere ataşate:
harta a8 2.PNG
harta a8 2.PNG [ 135.7 KiB | Vizualizat de 5540 ori ]
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Mie Sep 09, 2020 12:45 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Iun 09, 2020 2:51 pm
Mesaje: 1
Va salut!

Tocmai am incheiat o sesiune de doua zile (stiu ca este putin, dar atat imi permite programul) pe standurile A8-A9, eu pescuind pe A8 si colegii mei, Victor si Aurel pe A9, si as vrea sa va impartasesc experienta noastra pe acest lac si pe aceste standuri, avand in vedere ca nu sunt disponibile prea multe informatii. Consider aceste informatii utile pentru cine nu a mai fost la Varlaam si ar vre sa stie mai multe depre acest loc.

Locatia:
Lacul Varlaam este un paradis pentru pescarii de crap. Ai disponibil dus, apa, curent, lumina (pe unele standuri - A8), liniste, peisaj si nu in ultimul rand (adica in primul rand) exemplare capitale.
Accesul este facil, cata vreme te pricepi putin sa studiezi harta (am evitat traseul de gps, deoarece prima intrare indicata arata rau - drum desfundat). Va recomand sa mai mergeti circa 500m (dinspre Adunatii Copacei si dupa aceea sa faceti stanga pe un drum foarte bun - pietruit) pana la intrarea in incinta.

Standurile:
Umbra este prezenta in permanenta pe sectorul A, standurile sunt curate, ai zona clar delimitata pentru amplasarea cortului (o zona cu pietris mare de circa 6/5m) pozitionata fix in fata scarilor pe care cobori la nivelul de unde se pescuieste. Fiecare stand are loc pentru barca, este dotat (contra cost, desigur - costuri de foarte bun simt) cu barca, saltea de receptie si sling, daca doriti sa le folositi. Minciog trebuie sa va aduceti fiecare.

O recomandare (nu critica) pentru standuri: daca se poate si nu este complicat, va sugerez captusirea cu lemn a buzei standurilor, avand in vedere ca pestii se pot lovi de acesta, fie in ultimele clipe ale drilului (mai ales tenii) fie printr-o manevrare defectuoasa a pestelui de catre pescar.

Actiunea:
Am ales ca nada preponderenta bilele (proaspete, produse de un prieten) si putin porumb fiert. Am nadit in total, pe ambele standuri, cu circa 8kg (14mm si 20mm), pe fiecare montura in parte, nu foarte mult (2-3 maini de bile la fiecare plantare). Porumb am folosit o scafa mica la fiecare montura, aruncata mai departe de montura.
Prima captura a venit foarte repede, dupa 2 ore de la plantare, pe A9, un crap comun de 18kg, nou PB al colegului Victor.
Urmatoarea a venit de pe A8, dimineata la 6, ten 18kg, nou PB al meu.
Acestea au fost cele mai mari capturi ale partidei, aceasta continuand cu capturi mai multe la A9 si un singura pe A8. In total 8 bucati pe ambele standuri, 10-18kg.

Localizarea:
A8 - l-am "cautat" pe tot standul, in toate locurile posibile, dar locul productiv (pentru ca au fost doar 2 trasaturi - 2 capturi) a fost in fata, in jumatatea din dreapta a zonei late cu stuf din fata, pe adancime de 1.5-2m.
A9 - l-am "cautat" si pe A9 si am prins din doua locuri aflate in mijlocul standului A9, marcate de cei dinainte probabil (erau mai multe balize, dar doar acestea doua au produs), pe o apa cu adancimea de 2-2.5m. Substrat tare in ambele cazuri si standuri.

Nota: sa nu va fie frica de flotoare pe A8 (se pescuieste absolut normal cu ele), sau ca pierdeti monturi sau pesti, pescuiti cu grija, legati cum trebuie monturile si nu veti avea probleme. Eram putin speriat la inceput ca nu imi vor ajunge plumbii, dar nici eu, nici colegii, nu am pierdut nicio montura si niciun peste (bine, nu au fost foarte multi :))) ).

Administratia:
Am numai cuvinte de lauda pentru echipa care administreaza lacul Varlaam, cu toate ca am doar o idee vaga despre componenta acesteia. Madalin si Brad au fost prezenti in permanenta si ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie si cu informatii si logistic (flotoare, cafea, etc.). Tin sa va felicit pe toti pentru ceea ce ati realizat si sa va urez succes in continuare cu acet proiect si alte proiecte pe care le aveti!

Concluzii:
Voi reveni pe acest lac de fiecare data cand voi avea posibilitatea.

Va urez tuturor Fir Intins!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam, stand A8
MesajScris: Mie Sep 09, 2020 5:08 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6006
Ma bucur ca prima experienta pe Varlaam a fost reusita. Multumim pentru aprecieri.

Cateva mici comentarii la cele de mai sus. Accesul pe care il recomandam este prin strada Valea Argesului - prima strada asfaltata la stanga dupa intrarea in sat. Daca Waze indica un alt drum de acces, trebuie ignorat. Drumul cel mai bun e cel indicat de noi in informatiile publicate pe site: http://www.laculvarlaam.ro/acces.

In privinta detaliilor despre pescuitul pe A8 sau pe A9, nu publicam recomandari pentru locurile productive pe un anumit stand pentru ca lacul se schimba de la o zi la alta. Sectorul A e cunoscut pentru faptul ca nu are "locuri fierbinti" permanente. Le dam pescarilor informatii despre cum trebuie abordat lacul - principii de localizare, echipamente, monturi, nade. Am publicat harti batimetrice pentru toate standurile de pe Sectorul A inca de la deschiderea lacului, in 2014. De asemenea, avem o serie de filme si articole pe tema pescuitului pe Varlaam: http://www.laculvarlaam.ro/recomandari.

Captusirea placii de beton de la marginea standurilor cu lemn n-ar servi la nimic. Lemnul s-ar distruge rapid, fiind sub apa - si, oricum, daca pestele s-ar lovi de stand, captusirea cu lemn nu l-ar proteja foarte mult. E suficient ca pescarul sa fie atent sa nu loveasca pestele de mal. Am captusit cu lemn partea de sus a placilor de beton, ca sa protejam barcile pneumatice.

Echipa de administrare e specificata pe site-ul lacului: http://www.laculvarlaam.ro/contact. 

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: