CarpOnline.ro
https://www.carponline.ro/forum/

Stand A8-A9 Varlaam
https://www.carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=4282
Pagina 1 din 1

Autor:  Sergiu Condrea [ Mie Ian 15, 2020 9:06 pm ]
Subiectul mesajului:  Stand A8-A9 Varlaam

Va salut,

Am programat o partida pe standurile A8 - A9 pentru luna mai 2020 si am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarele informatii :

1. Este suficient ca linia sa fie prevazuta cu flotor pentru a putea face drill-ul de pe mal pe locurile din spatele movilelor de pe A8 ?...este neaparat necesara pierderea plumbului la trasatura in aceste zone ?

2. Zonele indicate de mine cu aproximatie pe poza postata de Vlad se bazeaza pe diverse comentarii asupra partidelor realizate de colegi pescari pe A8...din experienta voastra este ceva de adaugat sau corectat ?

3. Pe A9, in afara platoului de 2,5 m destul de larg de pe mijlocul apei unde s-ar regasi alte zone fierbinti ?

Va multumesc anticipat !

Fişiere ataşate:
STAND A8 V.jpg
STAND A8 V.jpg [ 97.27 KiB | Vizualizat de 3323 ori ]

Autor:  Vlad Pavlovici [ Joi Ian 16, 2020 12:28 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Stand A8-A9 Varlaam

Sergiu, unele dintre semnele puse de tine mi se par gresite, de exemplu insula scufundata e in alta parte.

Dupa parerea mea, nu exista locuri fierbinti pe Sectorul A - sau nu cunosc eu. E unul dintre cele mai imprevizibile lacuri pe care am pescuit. Ca sa te familiarizezi cu A8 si A9 sau cu orice alt stand, iti recomand sa te duci pe lac inaintea partidei (daca poti), de exemplu intr-o zi cand lacul e inca gol, cum sunt primele zile din martie, dupa dezghet, sa te uiti cu atentie la harta batimetrica pe care o gasesti la administratie si sa parcurgi metodic standurile cu sonarul si prodding stick-ul. In felul asta, ai timp suficient de cautari si nu deranjezi pe nimeni. 

In rest, alegerea locurilor e o chestiune de interpretare si de inspiratie. De multe ori, socoteala de acasa nu se prea potriveste cu cea de pe lac.

Autor:  Sergiu Condrea [ Joi Ian 16, 2020 2:19 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Stand A8-A9 Varlaam

Salut,

Da...s-a creat o confuzie legat de pozitia insulei scufundate...nu se regaseste in imagine fiind ceva mai jos inteleg ?

Sigur, o sa sondez atent zonele respective...m-ar interesa daca trebuie neaparat sa ies cu barca pentru drill-
ul cu pestii de pe zona din spatele movilelor...sau e suficient sa folosesc flotoare si sa fac drill-ul de pe mal.

Autor:  Vlad Pavlovici [ Joi Ian 16, 2020 2:43 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Stand A8-A9 Varlaam

Pe imaginea ta, insula nu e mai jos fata de punctul marcat, e mai sus. Structura pe care o vezi mai jos e un damb de pe A9.

Legat de flotoare: daca pescuiesti pe o zona care impune folosirea flotoarelor, ideea este sa NU faci drilul de pe mal. Cand faci drilul de pe mal, firul se intinde, se freaca de zonele abrazive (pietre, praguri, scoici) si se taie. E posibil sa se taie instantaneu daca tensionezi firul - si nu e vina pestelui, e vina pescarului.

Flotoarele se folosesc ca sa tina permanent firul desupra locurilor cu probleme. Te intereseaza sa eviti intinderea firului paralel cu fundul apei, care apare cand tragi de peste de la distanta. Cand ai trasatura, solutia e sa nu intepi, sa nu tragi de peste, sa nu faci nimic care poate culca firul pe substrat. Te urci in barca, recuperezi usor pana ajungi aproape de peste si abia atunci incepi sa faci drilul. Daca tragi vertical, firul nu mai are contact cu substratul.

Autor:  Sergiu Condrea [ Joi Ian 16, 2020 2:55 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Stand A8-A9 Varlaam

Multumesc,

Neavand motor, voi cauta zonele din vecinatatea lui A7 si A9 plus zona din fata movilelor...pentru a nu fi nevoit sa ies cu barca in drill. Daca are cineva informatii despre zonele respective astept interesat indicii !

Autor:  Dunca Sergiu [ Lun Feb 10, 2020 10:52 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Stand A8-A9 Varlaam

Salut.
Am pescuit vara acesta prima dată pe A8 la sfârşitul lui iulie. A8 este un stand greu în 3 zile am avut doar 3 trăsături toate în ultimele 24 de ore si doar unul over 20kg. Am prins numai numai pe apă foarte mică maxim 1-1.3m lipit de buza stufului în locuri tari şi curate de vegetaţie. Am marcat pe poză. Fir întins.

Fişiere ataşate:
STAND%20A8%20V.jpg
STAND%20A8%20V.jpg [ 61.68 KiB | Vizualizat de 2994 ori ]

Autor:  Sergiu Condrea [ Joi Feb 13, 2020 1:13 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Stand A8-A9 Varlaam

Multumesc frumos !

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/