CarpOnline.ro
https://www.carponline.ro/forum/

Haplea
https://www.carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=4584
Pagina 1 din 1

Autor:  Vlad Pavlovici [ Lun Iul 26, 2021 5:26 pm ]
Subiectul mesajului:  Haplea

Cel mai mare crap din Sectorul A de la Varlaam - un exemplar botezat Haplea - a fost gasit mort ieri de administratorii lacului. Dupa aspect, pestele era mort de cateva zile. Deocamdata, cauzele mortii nu sunt cunoscute. Pestele nu mai fusese prins de la inceputul lunii mai, cand a cantarit 33kg - greutatea maxima pe care a atins-o.

Haplea facea parte din prima generatie de crapi cu care au fost populate cele doua lacuri de la Varlaam. In primavara anului 2014, cand lacurile au fost deschise la pescuit pentru public, avea deja 25kg si era cel mai mare peste din Sectorul A. In anii urmatori, Haplea a crescut constant. Il puteti vedea in imaginea alaturata, care este probabil cea mai cunoscuta fotografie de trofeu a lacului: Mircea Faur cu Haplea prins la 32kg in aprilie 2019, cand pestele a depasit pentru prima oara pragul de 30kg. Pentru mai multe informatii, vedeti acest articol: Capturi si personaje.

Disparitia lui va fi o mare pierdere atat pentru cei care vin sa pescuiasca pe Sectorul A si care sperau sa-l prinda, cat si pentru administratia lacului. Din pacate, astfel de evenimente sunt inevitabile in evolutia unui lac si tot ce putem face este sa tratam pestii cu grija, ca sa ii protejam cat mai mult. Pestii mari si batrani sunt in general mai putin rezistenti decat pestii tineri, mai ales in perioadele calde ale anului, si de aceea punem un mare accent pe manevrarea corecta a capturilor.

Singurul aspect pozitiv, daca putem spune asa, este ca administratorii lacului au gasit si identificat pestele si, ca atare, stim ce s-a intamplat cu el si putem informa pescarii. Altfel, e usor de banuit cate scenarii si presupuneri ar fi aparut din momentul in care ne-am fi dat seama ca pestele nu mai e in lac.

In momentul de fata, recordul Sectorului A a fost preluat de un alt crap care a atins 30kg (Big Orange). De asemenea, lacul are alte doua exemplare inregistrate la 29kg in ultimul an, cateva exemplare de 24-25kg si multe altele de peste 20kg, care vor fi de interes pentru pescari.

Fişiere ataşate:
Haplea.jpg
Haplea.jpg [ 255.1 KiB | Vizualizat de 2123 ori ]

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/