CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Vin Apr 26, 2024 12:54 am

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 257 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam
MesajScris: Mar Aug 05, 2014 3:11 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Am adaugat o galerie video pe site-ul lacului Varlaam: http://www.laculvarlaam.ro/galerie-video.

Galeria contine doua filme reprezentative despre pescuitul la crap pe Varlaam - "Trofee in peisaj" - si cateva clipuri pe teme tehnice filmate (si aplicabile) aici. Multe imagini de peisaj bune, inclusiv filmari de la mare inaltime, care dau o perspectiva spectaculoasa.

Cu asta, site-ul Varlaam e complet. Sper sa le fie util ca informatie si prezentare celor interesati de lac.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam
MesajScris: Vin Aug 08, 2014 11:08 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Pentru cei interesati de sectorul B de la Varlaam, am publicat astazi un interviu amplu pe tema lui cu Stefan Oancea, Gabriel Calin si Pompiliu Mihai. Interviul are doua parti, vedeti:

Prima parte - http://carponline.ro/interviuri/sectorul-b-1-88176
A doua parte - http://carponline.ro/interviuri/sectorul-b-2-88177

Interviul detaliaza cele mai importante aspecte ale pescuitului pe sectorul B si in special chestiunile legate de localizare, nada si strategii de nadire. Multe lucruri se potrivesc foarte bine si la pescuitul pe sectorul A.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam
MesajScris: Dum Aug 10, 2014 6:42 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Exact acum o săptămână, cam pe vremea asta, încheiam pe A2 partida în urma căreia aveam să-mi depășesc recordul personal, un superb crap comun de 19.4kg.

Partida a început joi, 31 iulie, după-amiaza, ultima lansetă fiind plantată la ora 21:30. Trebuie să recunosc că nu aveam mari speranțe înaintea partidei, atât din pricina faptului că peștele nu răspunsese prea bine în ultima vreme (în special deoarece crapul are hrană naturală din belșug în această perioadă a anului), cât și deoarece este știu că A2 nu este chiar unul dintre cele mai solicitate standuri de către pescarii care vin pe Varlaam în căutarea capturilor capitale.

Pe două dintre lansete am nădit cu mix de semințe home-made (porumb normal, porumb de floricele, cânepă, grâu - toate fierte cu o zi înainte) și pe celelalte două cu boilies fishmeal (un amestec de 16mm tari - predominante, 20mm tari și câteva 20mm solubile). Știind că peștele e mofturos, nădirea a fost unda discretă și nu foarte concentrată. Din același motiv am folosit cârlige numărul 6 și prezentări de finețe (plastice, pop-up-ri de 10mm - 15mm și bile tari de 16 mm).

Prima noapte a trecut conform așteptărilor (dacă pot spune așa), în sensul că nu m-a deranjat nicio trăsătură, cu excepția unui drop-back timid (probabil un caras care n-a reușit să se înțepe).

Dimineața, în jurul orei 7, am profitat de faptul că lacul era oglindă, așa că am luat binoclul și am baleiat toată zona de pescuit - de la A1 până la A3 - căutând zonele active. Am identificat trei zone care păreau promițătoare, motiv pentru care în jurul prânzului trei dintre lansete erau pe cu totul alte zone decât le plantasem cu o seară înainte.

Prima prezentare, care s-a finalizat cu capturarea unui crap comun de 11kg, a fost abia spre seară, în jurul orei 19 dar, culmea, pe lanseta pe care nu o mutasem (unde nădisem cu semințe). Deși sunt adeptul principiului "când ceva nu funcționează, schimbă" și nu am rezerve în a muta lansetele de pe locurile nădite dacă văd că nu am rezultate, recunosc că m-a încercat gândul că n-ar fi trebuit să mut cele 3 lansete.

Peste vreo două ore, în jurul orei 21, la una dintre lansetele mutate dimineață, unde nădisem tot cu semințe, aud un drop-back scurt, apoi un run scurt, iarăși drop-back și iarăși run scurt. Convins fiind că este un caras (locul respectiv, chiar în fața mea la vreo 70m, fiind o zonă unde în primăvară am avut câteva partide foarte bune la feeder, cu mulți carași), iau lanseta de pe suport și înțep ușor. După câteva ture de manivelă, ca și cum aș fi recuperat montura fără pește, simt că se înțepenește, ca și cum s-ar fi agățat/blocat în ceva. Nu știam să existe agățătură pe acea zonă dar am zis totuși să slăbesc frâna ca să poată lua carasul fir și poate iese singur din agățătură (speram să nu fiu nevoit să intru cu barca ca să scot carasul).

Cum așteptam și luminam firul cu lanterna de cap să văd ce se întâmplă, la un moment dat sesizez că începe să plece fir de pe tambur. Bucuros să constat că a reușit carasul să iasă din agățătură, strâng ușor frâna în idea de a continua drill-ul. Nu apuc să pompez de două ori și văd cum lanseta (o lansetă puternică de 4lb) mi se arcuiește în mână și continuă să ia fir chiar și cu frână ceva mai strânsă. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că percepția mea fusese greșită: era clar că la capătul monturii nu era un caras.

Nu știu exact cât a durat drill-ul (aș zice în jur de 10-15 minute) dar cu siguranță a fost de muncă deoarece m-a alergat ceva (inclusiv cu plecări din frână la care, pur și simplu, nu aveam ce face) până când a decis să vină cuminte spre minciog. Când am pus lanterna pe el în minciog, am realizat că este exemplar mare, ceea ce a fost imediat confirmat de cântar: 19.4kg - noul record personal (poza este făcută de Mădălin).

În aceeași seară, cam la o oră după captură, am mai avut un cteno de vreo 5-6kg (necântărit) pe lanseta pe care prinsesem mai devreme crapul de 11kg. În jurul orei 1 noaptea, tot pe această lansetă, am mai avut un cteno de 11kg.

Până la finalul partidei am mai pus pe saltea (în ordinea în care au fost prinși):
- cteno 11.4kg (pe lanseta care mai dăduse ceilalți cteno)
- cteno 6-7kg (necântărit) - pe lanseta la care am prins captura partidei
- crap comun 14.8kg - pe aceeași lansetă (Brad mi-a făcut poză cu acest frumos exemplar, pe care am atașat-o aici).

În rezumat:
- au fost 7 pești care au ajuns pe saltea, dintre care 3 crapi comuni (11kg, 19.4kg, 14.85) și 4 cteno (5-6kg, 11kg, 11.4kg, 6-7kg)
- lansetele cele mai productive au fost cele două la care am nădit exclusiv cu semințe (am avut câteva prezentări și pe celelalte două unde am nădit exclusiv cu boilies, printre care o ruptură direct din run, dar nu s-a concretizat nimic)
- toate trăsăturile au fost în special seara și noaptea (pe timpul zilei, deși vedeam tot timpul crapi sărind sau plimbându-se cu valu-n cap pe lângă balize, se pare că nu coborau să se hrănească).

Până la această partidă mai avusesem 6 partide pe Varlaam (una în sectorul B, pe B5 în primăvară și cinci pe sectorul A: A7, A9, A4, A6 și A8). Acesta este și motivul pentru care acum am fost pe A2 (dar și la îndemnul lui Mădălin), deoarece intenția mea a fost să pescuiesc pe toate standurile disponibile. În partidele precedente am avut rezultate care au variat de la nicio prezentare, la câteva prezentări, cele mai multe prezentări, 12 la număr, fiind pe A9 dar fără să fie vreo captură capitală - cea mai mare cântărind 15kg).

Oricum, chiar dacă, așa cum am spus, am avut și partide fără nicio prezentare (una dintre ele fiind chiar pe A7, cotat ca stand fierbinte, și când se prindea pe toate celelalte standuri), niciodată n-am plecat trist sau supărat și de fiecare dată am revenit reîncărcat de speranță. Asta demonstrează că lacul nu este unul unde "mergi la sigur", mai ales în sezonul cald, când crapul începe să beneficieze de hrana naturală aflată din belșug pe Varlaam.

Peisajul incredibil de frumos (parcă retușat pe calculator), condițiile civilizate (standuri amenajate, toalete, duș etc.), administrația lacului (paznicii și, în special, Mădălin și Brad), crapii care, indiferent de talie, arată atât de bine de parcă sunt făcuți pentru a fi vedetele fotografiilor, faptul că oricând te poți întâlni cu un crap care pentru foarte mulți dintre pescari poate deveni noul record personal, toate acestea sunt motive care pe mine mă fac să revin de fiecare dată cu plăcere și, după partida pe A2, să mă gândesc că orice zonă poate să-ți ofere bucuria unor drill-uri pline de adrenalină care se pot finaliza cu depășirea recordului personal.

Prin urmare, următoare partidă, programată pentru weekendul următor, o voi face pe A1. Astfel voi bifa toate standurile din sectorul A.

Abia aștept să văd ce surprize îmi va oferi...


Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Un alt crap comun superb: 14.8kg
004_800.JPG
004_800.JPG [ 100.42 KiB | Vizualizat de 8432 ori ]
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam
MesajScris: Vin Oct 17, 2014 6:39 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Mai 16, 2013 7:44 am
Mesaje: 73
Din data de 15 octombrie 2014, pe lacul Varlaam s-a deschis sezonul de pescuit la rapitor.

Administratia lacului va face programari la spinning doar pentru zonele libere (in special in sectorul B), in asa fel incat zonele pescuite la crap sa nu fie afectate de pescuitul la spinning.

Pentru cei care sunt interesati de pescuitul la rapitor, regulamentul se poate gasi pe http://www.laculvarlaam.ro/pescuit-la-rapitor

Multumesc !

_________________
http://laculvarlaam.ro
http://selectbaits.com
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam
MesajScris: Mar Noi 11, 2014 10:09 am 
Neconectat

Membru din: Sâm Aug 10, 2013 9:46 am
Mesaje: 183
Localitate: Sibiu
Buna dimineata.
Care este cea mai mica distanta intre doua standuri vecine, pe sectorul A?
As dori sa pescuiesc, impreuna cu un prieten...sa luam doua standuri(in sezonul urmator) pe acest lac superb.
Multumesc anticipat.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam
MesajScris: Mie Noi 12, 2014 8:32 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
viorel doloc scrie:
Care este cea mai mica distanta intre doua standuri vecine, pe sectorul A?
As dori sa pescuiesc, impreuna cu un prieten...sa luam doua standuri(in sezonul urmator) pe acest lac superb.


A3-A4 si A5-A6 sunt standuri foarte apropiate, care impart aceeasi zona de pescuit.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Varlaam
MesajScris: Mie Noi 12, 2014 9:04 am 
Neconectat

Membru din: Sâm Aug 10, 2013 9:46 am
Mesaje: 183
Localitate: Sibiu
Multumesc mult Vlad.
O zi buna.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 257 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron