Carp Book,Rod Hutchinson
A treia carte pe care o citesc scrisa de Rod Hutchinson si cu ocazia asta mi-am propus sa citesc toate cartile scrise de el.Exista informatie ''garla '' pe net,dar ceea ce e in carti nu se compara cu lucrurile gasite pe net,si nu ma refer doar la pescuit.
Rod Hutchinson e trecut in ''tacere '',si pe nedrept,pentru ca ceea ce a oferit si a lasat lumii pescuitului,e inegalabil,un tezaur pe care cei cu minte ingusta nu l pot recunoaste. Poate Rod nu a fost iubit pentru ca era adeptul boiliesurilor HNY,teoriei lui Fred Wilton,in care ingredientele principale sunt caseinatele , ingrediente care fac parte din dieta culturistilor iar fainurile de peste regasindu se cu mici exceptii,ma refer la cele veterinare,doar in cele de pescuit?
Revenind la cartea de fata ,este Acel gen de carte pe care l-am cautat,cu informatie de calitae,cu multa generozitate oferita,pe care doar spiritele inalte si care sunt libere,il ofera.E una dintre cartile de care m-am bucurat cand am citit-o.
Dar sa purcedem in a lasa cateva idei care merita mentionate.Desigur,Rod,ca oricare pescar mare,da importanta localizarii si pleaca de la un principiu ,care sunt nevoile crapului?Sunt 2: nevoia de a se hrani si de a respira.Tinand cont de cele 2,succesul pescarului e garantat.
''Un pescar de succes nu se opreste niciodata din a invata''.
Un capitol aparte prin bogatia informatiilor este legat de aminoacizi .Este cartea care face lumina la acest capitol,nimic din ceea ce am citi pana la aceasta carte nu se compara.Cand ph-ul apei e 7,inseamna ca e neutra.Daca scadesub 7,apa devine acida iar Glycina este aminoacidul care echilibreaza ph ul.Daca ph ul este peste 7 ,atunci apa e alkalina si e nevoie de Triptophan,,metionina si alanina.Deci e nevoie sa se testeze apa pt a vedea ce ph are si boiliesul sa fie formulat ,in functie de ph ul apei,daca e acida sau alkalina.Ca o paranteza,se gasesc solutii(substante) de testare ph ului apei in magazinele fitosanitare ,pt agricultura.Rod a facut teste si a constatat ca atunci cand a folosit cantitati de aminoacizi mai mari,pestele nu a raspuns iar cand concentratia a ramas la un nivel relativ scazut,rezultatele au fost mai bune.Deci atentie la cat de multe ingrediente de atractie folositi,pe termen scurt pot da rezultate dar pe termen lung,sunt bani irositi,
La sfarsitul cartii Rod raspunde catorva intrebari ,intre care cine e pescarul care l-a impresionat.Raspuns : Chris Yates. De ce? Rod: Am observat ca pescarii buni au picioare frumoase....si Chris are picioare frumoase...
_________________ ''Inventia tiparului e cel mai mare eveniment al istoriei.''V.Hugo ''Muzica este o revelatie mai mare decat toata intelepciunea si filosofia la un loc''.Beethoven
|