CarpOnline.ro
https://www.carponline.ro/forum/

Carti despre localizarea si hranirea crapului
https://www.carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=4611
Pagina 1 din 1

Autor:  Cristian4Carp [ Dum Oct 03, 2021 10:43 pm ]
Subiectul mesajului:  Carti despre localizarea si hranirea crapului

Imi puteti recomanda 1/2 carti de preferat in limba romana, despre localizarea si hranirea crapului ? (In special daca exista explicatii despre hrana naturala a crapului pe care o putem procura si noi ca pescari sau inlocuitori ai acesteia pentru prepararea propriilor nade)

Autor:  Vlad Pavlovici [ Sâm Oct 09, 2021 9:10 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Carti despre localizarea si hranirea crapului

Din cate stiu, exista o singura carte serioasa in romana despre pescuitul la crap, e vorba de volumul lui Simon Crow si Rob Hughes "Discover Carp Fishing", care s-a tradus la noi cu titlul ""Pescuitul la crap. Ghid complet". Cartea e destul de veche. Unele lucruri raman valabile (cum ar fi partea despre localizare), altele nu mai sunt actuale. Nu am vazut versiunea in romana, nu stiu cat de reusita e traducerea.

E putin probabil sa apara alte carti in romana, mai ales carti care sa implice plata unor drepturi de autor si care sa fie vandute catre public. Lumea nu mai citeste si, oricum, foarte putina lume e dispusa sa plateasca pentru informatie (indiferent de calitatea informatiei) cand are atata informatie gratis. Noi am pierdut trenul publicarii de carti de crap in anii 2000, cand exista un mare interes din partea pescarilor, dar nu existau oameni care sa investeasca in directia asta.

Ca atare, singura solutie e sa citesti carti in engleza, fiindca in engleza gasesti cel mai mare numar de carti despre pescuitul la crap. Daca te intereseaza informatii despre localizarea pestelui, incearca volumul lui John Wood "Carp Fishing Science: A Guide to Watercraft for the Carp Angler". Il gasesti sub forma de ebook sau pdf pe internet.

Autor:  Cristian4Carp [ Sâm Oct 16, 2021 7:43 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Carti despre localizarea si hranirea crapului

Multumesc pentru raspuns!
Ati putea sa mi recomandati si o carte strict despre "fabricarea" boilisurilor, nadelor etc.
Pe cele recomandate mai sus le am comandat deja, astept sa'mi ajunga.

Autor:  Vlad Pavlovici [ Dum Oct 17, 2021 2:52 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Carti despre localizarea si hranirea crapului

Pentru a intelege cum se fac boiliesurile, nu ai nevoie de carti. Gasesti o multime de filme pe YouTube in care vezi tot procesul - cum se face mixul, cum se ruleaza etc. Lucrurile astea sunt mai usor de invatat din filme decat din carti.

Cartile iti pot da o baza teoretica solida, pe care n-o poti obtine din filme. Ca si in alte domenii, nu e rau sa ai si o pregatire teoretica, nu numai experienta practica. Iti recomand doua carti bogate in materie de teorie a nadelor: cartea lui Frank Warwick "Every Bit of Blue" si cartea lui Rod Hutchinson "Carp Inspirations", care e o colectie de articole pe diverse teme scrise de Rod si de invitatii lui.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/