Adrian Hermeziu scrie:
Vlad nu trebuie sa te superi pe mine.
Nici vorba sa ma fi suparat, imi pare rau daca am lasat impresia asta.
Stiu foarte bine retetele CC Moore si le putem posta pe forum fara probleme. Sunt bune, prind peste si ne pot invata destule lucruri. Sunt sigur ca multi pescari s-au inspirat si continua sa se inspire din ele.
Legat de Robin Red, mie personal nu mi se pare un ingredient de care nu m-as putea lipsi. Ma pot lipsi foarte usor. Altii il considera indispensabil si de asta spuneam ca nu trebuie sa fim cu totii de aceeasi parere.
Firmele de nada care il folosesc in proportii sub 5% e posibil s-o faca (si) din motive de cost. La 3%, Robin Red poate da boiliesului (in functie de ingredientele folosite) o culoare rosie frumoasa si atragatoare, in timp ce la 10% culoarea devine visinie, dupa cum stim.
Cu ani in urma, am testat in paralel un boilies cu 15% Robin Red (Meteor de la CC Moore) si unul care folosea paprika in loc de Robin Red (Bio-Red de la Danish Delight). Vedeti imaginea de mai jos apropo de culoare, cu precizarea ca ambele boiliesuri erau uscate ca piatra, de unde si culoarea mai stearsa. Meteor (in dreapta imaginii) era un boilies foarte bun, dar la fel de bun era si Bio-Red.