CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Mar Mai 14, 2024 1:50 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
MesajScris: Mar Ian 17, 2017 10:10 am 
Neconectat

Membru din: Mie Mai 08, 2013 11:35 am
Mesaje: 318
Cand o sa apara partea a doua ? Unde as putea citi mai multe din ce a scris
...?

_________________
Membru - CARP TEAM TIMISOARA


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Ian 17, 2017 1:57 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Partea a doua va fi publicata in cateva zile.

Alte materiale de larg interes nu stiu sa existe. Mark Mckenna a scris relativ putin, dar lucrurile pe care le-a scris au evut ecou. Sunt doua serii de articole importante. Prima serie e deja pe CarpOnline, am publicat-o in martie 2013, cand s-a deschis site-ul (cred ca articolele lui Mark au fost chiar primele postate pe site) iar cea de-a doua serie e in curs de publicare.

Cei interesati de articolele din prima serie le pot gasi aici: http://carponline.ro/colaboratori/mark-mckenna.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Ian 17, 2017 4:48 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Aug 23, 2014 8:51 pm
Mesaje: 39
Localitate: Bistrita
Gustul amar nu este dat de utilizarea a "prea multe hidrolizate" ci poate fi dat de un grad de hidrolizare prea mare a unui anumit produs. Din hidrolizatele comerciale care se gasesc pe piata nu o sa gasiti produse cu grad de hidrolizare atat de mare incat sa afecteze negativ gustul.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mie Ian 18, 2017 5:46 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Mai 08, 2013 11:35 am
Mesaje: 318
Pai banuiesc ca nici in producator nu este interesat de un grad ridicat de hidrolizare. De exemplu, cat este gradul de hidrolizare al fainii de peste predigerate ? Eu nu stiu.

_________________
Membru - CARP TEAM TIMISOARA


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Ian 22, 2017 10:37 am 
Neconectat

Membru din: Mie Mai 08, 2013 11:35 am
Mesaje: 318
Am luat prin comparatie aminoacizii esentiali din artic lui Mark cu cei din link-ul dat de Vlad.
Mark:
Arginina = 4,3%
Histidina = 2,1%
Izoleucina = 2,5%
Leucina = 4,3%
Lizina = 5,7%
Metionina = 4,1%
Fenilalanina = 6,5%
Treonina = 3,9%
Triptofan = 0,8%
Valina = 3,6%
Link-ul dat de Vlad:
Arginina = 4,3%
Histidina = 2,1%
Izoleucina = 2,5%
Leucina = 3,3%
Lizina = 5,7%
Metionina = 2,1%
Fenilalanina = 3,4%
Treonina = 3,9%
Triptofan = 0,8%
Valina = 3,6%

OK. Am trecut inclinat cei 3 aminoacizi care difera ca %. Intrebarea care se naste, oare Mark nu avea cunostinta de link-ul dat de Vlad ? Nu ar fi de luat in seama FAO ? ( Food and Agriculture Organization of the United Nations ) Diferentele nu sunt chiar de neluat in seama.

Insa, iata va redau mai jos % unui ingredient vegetal:

Arginina = 5,3%
Histidina = 2,5%
Izoleucina = 5,1%
Leucina = 7,1%
Lizina = 6,4%
Metionina = 1,0%
Fenilalanina = 4,1% - var lui Mark - nu acopera, FAO - acopera
Treonina = 4,1%
Triptofan = 1,4%
Valina = 5,8%

Sigur ca % de metionina ramas neacoperit se poate acoperi din alt ingred. Mi se pare o varianta mai simpla. Totodata si mai OK daca trebuie sa fim atenti ca sa nu ridicam inutil % de proteina, fiindca nu face bine metabolismului la crap.

_________________
Membru - CARP TEAM TIMISOARA


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Ian 22, 2017 5:01 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Ian 04, 2017 5:15 pm
Mesaje: 127
Procentele sunt date pe 100gr de proteina, asta inseamna minim 35% polen in mix pentru a obtine procentele mentionate de tine in grame.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Ian 22, 2017 5:49 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Am publicat astazi partea a doua din seria lui Mark McKenna "Ingrediente de succes".

Vedeti http://carponline.ro/articole/ingredien ... es-2-88262.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Ian 22, 2017 6:45 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Mai 08, 2013 11:35 am
Mesaje: 318
@ Andrei: eu nu am spus ca as scoate faina LT94+predigerata...ci doar as adauga si polen. Daca ai citit partea a doua, Mark spune ca nici prin combinatia celor doua nu se acopera in totalitate aminoacizii esentiali. Ideea este cat ar mai trebui polen pe langa cele doua fainuri, ca sa acoperi cei 10 aminoacizi esentiali in totalitate.

_________________
Membru - CARP TEAM TIMISOARA


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: