Am luat prin comparatie aminoacizii esentiali din artic lui Mark cu cei din link-ul dat de Vlad. Mark: Arginina = 4,3% Histidina = 2,1% Izoleucina = 2,5% Leucina = 4,3% Lizina = 5,7% Metionina = 4,1% Fenilalanina = 6,5% Treonina = 3,9% Triptofan = 0,8% Valina = 3,6% Link-ul dat de Vlad: Arginina = 4,3% Histidina = 2,1% Izoleucina = 2,5% Leucina = 3,3% Lizina = 5,7% Metionina = 2,1% Fenilalanina = 3,4% Treonina = 3,9% Triptofan = 0,8% Valina = 3,6%
OK. Am trecut inclinat cei 3 aminoacizi care difera ca %. Intrebarea care se naste, oare Mark nu avea cunostinta de link-ul dat de Vlad ? Nu ar fi de luat in seama FAO ? ( Food and Agriculture Organization of the United Nations ) Diferentele nu sunt chiar de neluat in seama.
Insa, iata va redau mai jos % unui ingredient vegetal:
Arginina = 5,3% Histidina = 2,5% Izoleucina = 5,1% Leucina = 7,1% Lizina = 6,4% Metionina = 1,0% Fenilalanina = 4,1% - var lui Mark - nu acopera, FAO - acopera Treonina = 4,1% Triptofan = 1,4% Valina = 5,8%
Sigur ca % de metionina ramas neacoperit se poate acoperi din alt ingred. Mi se pare o varianta mai simpla. Totodata si mai OK daca trebuie sa fim atenti ca sa nu ridicam inutil % de proteina, fiindca nu face bine metabolismului la crap.
_________________ Membru - CARP TEAM TIMISOARA
|