Vlad Pavlovici scrie:
Ionut-Paul scrie:
Voi incerca eu o explicatie: rularea bilelor (ca, in acest caz, in care nu se mai fierb, nu se mai pot numi boilies-uri) cu ou si uscarea lor fara fierbere probabil ca se vrea a fi o metoda care sa combine atractia unei nade/momeli ce ramane inca solubila dar nu dispare din apa decat dupa 12-24 de ore sau, uneori, si mai mult.
Cum spune si Paul, se poate face asta cu un boilies care sa aiba o doza mare de ingrediente solubile si sa ramana relativ moale dupa fierbere. Fiind fiert, nu-l poti numi solubil, dar solubilitatea ingredientelor il face sa fie atragator si sa se desfaca mai repede decat alte boiliesuri. Belachanul de la Select Baits e un exemplu.
Ideea de a rula boiliesuri cu ou, care sa fie uscate fara fierbere, nu pare sa aiba niciun avantaj la prima vedere - dar sa vedem ce raspunde Razvan.
Explicatia domnului de la care am primit reteta pentru inlocuirea fierberii cu uscarea face referire la faptul ca inlaturand fierberea nici unul dintre ingrediente nu isi pierde din proprietati asa cum se intampla la un boilies normal asta fiind de fapt avantajul nemaifiind nevoiti sa adaugam lichide in reteta ceea ce ar duce la cresterea pretului per kilogram.Asa cum spunea si domnul Pavlovici intr-un articol un mix bun trebui sa prinda bine si fara partea lichida .
Intradevar nefiind fierte nu se pot numi boiliesuri ci solubile.
Referitor la complexul de aminoacizi din reteta este vorba de un produs de la Top Secret si se numeste Aminosaure compound produs care in opinia domnului este responsabil de partea de atractie a boiliesului inlocuind orice parte lichida in afara de oua. Pe scurt ar iesi cel putin teoretic o bila solubila nutritiva, datorita fainurilor din compozitie, atractiva datorita complexului de aminoacizi combinat cu solubilitatea rezultata in lipsa fierberii si de cursa lunga datorita uscarii indelungate(o luna sau doua de preferat).
Faina de carne din reteta este pur si simplu faina de carne dar nu m-am gandit sa intreb ce fel de carne.
Ideea retetei este aceea de a fi foarte economica folosind ingrediente de calitate. Calculat ar iesi undeva la 26 27 ron kg de bile in pret intrand si ouale. Preturile ar putea varia avand in vedere ca unele ingrediente se pot lua de la plafar si altele de la o firma al carei nume nu stiu daca am voie sa il postez.
De experimentat inca nu am avut cum neavand la indemana nici masa sau pistol si nici anumite ingrediente care nu am putut sa le gasesc pe stoc decat la ccmoore ceea ce a dus la cresterea pretului pe kg de bile.Vreau sa spun ca sunt la inceput in domeniul producerii propriilor bile si inca nu stiu cum si daca ingredientele se potrivesc unele cu altele sau daca folosirea unora dintre ele ar dauna celorlalte.