CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Dum Noi 28, 2021 7:50 am

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: reteta boilies incepator
MesajScris: Mar Mai 26, 2020 7:59 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Mai 24, 2020 6:17 pm
Mesaje: 12
va salut !
sunt incepator si as vrea sa fac o bila...
am urmatorul mix si astept parerile dvs...

LT94-20%
Predigerata 10%
Faina squid sau Hering- 8%
soia -10%
Semo- 10%
CLO 15%
Robin red 5%
paprika 5%
wpc80- 5%
Seminte pasarele 5%
Belatina- 2%
Liver Powder (sau Belachan) 5%
Yeast extract- 5%

se poate rula ? e o bila buna ?
multumesc !


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Mar Mai 26, 2020 8:04 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Mai 24, 2020 6:17 pm
Mesaje: 12
acum am vazut...am 105%...ce sa mai reduc ?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Mar Mai 26, 2020 8:06 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Mai 24, 2020 6:17 pm
Mesaje: 12
lichide:
Ulei de piper 1,5ml
Capoil- 10ml ( sau ulei de somon)
melasa-20ml
csl 20ml
Squid extract 25ml
Aroma squid 3ml
fruct- 5ml
minamino- 15ml
L030 -15ml
lichid de ficat 20ml
thaumatin 3ml
Addarome squid- 2grame dizolvat


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Mie Mai 27, 2020 7:32 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 5119
Daca faci o cautare pe forum, la rubrica de nade, o sa gasesti multe discutii pe aceeasi tema. Retete foarte lungi postate de diversi pescari, unii dintre ei incepatori in materie de boiliesuri. Fa-ti timp si citeste cateva dintre topicuri, s-ar putea sa te ajute.

Reteta ta va prinde peste, n-are cum sa nu prinda, insa e incarcata si scumpa, iar unele ingrediente mi se par inutile, cel putin in proportiile folosite. De exemplu, Robin Red in proportie de 5% e doar un colorant scump. Producatorul recomanda minim 10%. Paprika e o alternativa buna si sensibil mai ieftina. N-are rost sa folosesti si Robin Red, si paprika. Foloseste ori una, ori alta.

Tine cont ca fiecare ingredient pe care il cumperi poate sa implice niste fractii cu care ramai si care, frecvent, inseamna bani pierduti. Cu cat ai mai multe ingrediente, cu atat vei cheltui mai mult pentru achizitia lor si vei pierde mai mult prin fractiile pe care nu le vei folosi.

La partea lichida ai 12 ingrediente. Aceeasi problema. Aglomerarea de ingrediente nu face neaparat boiliesul mai bun, dar in mod sigur il face mai scump. Uite-te pe discutiile mai vechi si o sa iti dai seama la ce ma refer.

Ca sa intelegi mai bine retetele boiliesurilor pe baza de faina de peste, vezi si articolul asta: Retete de boilies.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Mie Iul 15, 2020 5:55 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Mai 24, 2020 6:17 pm
Mesaje: 12
multumesc de raspuns.
am facut reteta...peste am prins la fel cum am prins si cu dechatloane....
ce ar trebuui sa schimb in reteta, sa o fac mai ieftina...pt ca e scumpa !
stima!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Mie Iul 15, 2020 7:27 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Iul 09, 2020 5:32 pm
Mesaje: 11
Eu as renunța la drojdie, robin red și pudra de ficat.
Din partea lichidă aș păstra doar aroma de squid, csl-ul și ficatul lichid.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Mie Iul 15, 2020 7:34 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Iul 09, 2020 5:32 pm
Mesaje: 11
Încă ceva, uleiul esențial de piper negru fierbe la 70 grade celsius. Dacă îl pui în apă clocotită se evaporă tot. Eu nu aș folosi uleiuri esențiale în boiliesuri fierte.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Vin Iul 17, 2020 6:04 am 
Neconectat

Membru din: Dum Mai 24, 2020 6:17 pm
Mesaje: 12
Cele fierte le-am băgat in aburi, la oala. Pe cele de 16mm- 8 min, cele de 20mm-11 min și la 24mm- 16min. S-a evaporat oare ?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Vin Iul 17, 2020 4:38 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1121
Localitate: București
Laurentiu Niculae scrie:
Încă ceva, uleiul esențial de piper negru fierbe la 70 grade celsius. Dacă îl pui în apă clocotită se evaporă tot. Eu nu aș folosi uleiuri esențiale în boiliesuri fierte.
Laurențiu, punctul de fierbere, mai bine spus de ardere, de fum, de fumegare (smoking sau burning point), al uleiurilor se referă la temperatura la care acestea încep să descompună glicerina (grăsimea) în etanol și acroleină (ex. fumegarea rezultată prin prăjire, la bucătărie, când începe eliberarea radicalilor liberi nocivi organismului uman). Astfel, punctul de fumegare (ardere) marchează începutul degradării uleiului. Toate uleiurile vegetale pe care le cunosc au punctul de ardere peste 100°C. BPO (black pepper oil - ulei de piper negru) are punctul de fierbere la 166°C. Are flash point-ul (punct de aprindere) în jur de 50°C, dar asta este altceva. Temperaturile ridicate pot fierbe, dar nu uleiul, ci grăsimea. Ca urmare, va începe să fumege, uleiul pierde grăsimea, se subțiază foarte mult și "devine ca apa" cum spun mecanicii auto (deși, aici vorbim despre uleiuri minerale și, de ceva vreme, uleiuri sintetice).

Distilarea este un proces care implică separarea unei substanțe în părțile sale constitutive pe baza punctelor de fierbere sau a volatilității. Fiecare dintre compușii aromatici care alcătuiesc un ulei esențial are o sensibilitate diferită la căldură. Este important de știut că distilarea implică numai o separare fizică a compușilor fără nici un fel de reacție chimică, protejând astfel profilul chimic al uleiului esențial.

Mai este un aspect de avut în vedere: rata de evaporare, respectiv, cât de repede se evaporă o substanță. Spre exemplu: apa se evaporă și la temperatura camerei și chiar la temperaturi mai scăzute, dar când începe să fiearbă, rata de evaporare este mult mai mare. Asta este valabil și în cazul uleiului esențial de piper negru.

Cât privește eficiența uleiurilor în rețetele de boilies, îți recomand să citești topicul Ulei de Susan si fish sauce și s-ar putea să ajungi la concluzia că, la capitolul atracției crapilor, mai bine discutăm despre alte ingrediente pe care să le includem în mixuri, indiferent că fierbem bilele sau le facem solubile.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: reteta boilies incepator
MesajScris: Sâm Iul 18, 2020 9:15 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 5119
Laurentiu Niculae scrie:
uleiul esențial de piper negru fierbe la 70 grade celsius. Dacă îl pui în apă clocotită se evaporă tot.

Laurentiu, uleiul esential nu se pune in apa clocotita. Se pune in boilies. Oricine a folosit ulei esential de piper in boilies stie ca boiliesurile pastreaza o aroma puternica de piper dupa fierbere. 

S.Darius scrie:
ce ar trebuui sa schimb in reteta, sa o fac mai ieftina...pt ca e scumpa !

Foarte simplu. Ai 25 de ingrediente in reteta. Renunta la cat mai multe dintre ele!

Daca as fi incepator, as pleca de la simplu la complex, nu invers. As rula pentru inceput retete sigure, confirmate, si as incerca sa invat lucrand pe ele inainte de a-mi construi retetele proprii. Gasesti pe CarpOnline multe retete bune pe care le poti urma.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron