CarpOnline.ro https://www.carponline.ro/forum/ |
|
reteta boilies incepator https://www.carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=4376 |
Pagina 4 din 4 |
Autor: | Arhip Andrei [ Vin Iul 24, 2020 5:46 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: reteta boilies incepator |
Wpc-ul poate sa aiba si o tenta galbuie fara sa fie indoit, nu-ti fa griji, cum de altfel exista si faina de soia degresata de culoare alba ... 10% wpc e foarte mult, bilele astea in apa in 1:30 min la fiert diametru 20 mm, trebuie sa fie gata. Cat despre abur, aici nu e o regula, depinde de intensitatea acestuia, dar trebuie lasate pana nu mai exista pasta inauntru. Ca si curiozitate ce drojdie lichida ai folosit ? |
Autor: | Enescu Bogdan [ Lun Iul 27, 2020 7:58 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: reteta boilies incepator |
Lichidul de drojdie este (20ml am folosit) Liquid Enzyme Treated Yeast Extract Pro-biotic de la FeedStimulants. Am mai folosit după aceea si am observat ca este foarte solubil si am devenit foarte atent cand îl folosesc. Am mai încercat 10% Predigerata + 10% WPC, este complicat de utilizat (din punctul meu de vedere) am renunțat la cantitățile acestea. Ca sa-ti faci o idee ce am folosit înainte (prima coloana este rețeta inițială fierte 2min20 sau la abur 10min dădeau același lucru) 10% LT Somon 10% LT somon 10% Krill 10% Krill 5% Predigerata 10% Predigerata 5% Drojdie 10% Robin RED 10% Robin RED 10% Super RED 10% Super RED 15% faina orez 10% faina orez 10% Meggablend RED 10% Meggablend RED 10% Soia 10% Soia 5% Plasma 5% Plasma 5% ProteinK 5% ProteinK 5% WPC 10% WPC 15ml Minamino 15ml Minamino 50ml lichid Krill 50ml lichid Krill 50ml Marin 17 20ml Feedstim XP 20ml lichid de drojdie 2ml aroma cranberry 2ml aroma cranberry 10g Betaina HCL 10g Betaina HCL Chestia cu paharul nu spune mare lucru după mine, daca pui The Source după 3 ore nu vezi nimic, dar bila funcționează Cand fierb la abur folosesc doar un etaj de fierbere (cel din mijloc) |
Autor: | Enescu Bogdan [ Lun Iul 27, 2020 7:59 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: reteta boilies incepator |
scrisul nu se aliniaza, prima data am folosit Marine 17, am pus drojdie in mix |
Autor: | S.Darius [ Lun Iul 27, 2020 8:05 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: reteta boilies incepator |
De ce folosești doar un etaj la fierbere? Eu am luat o oala de inox, mare, in care pun 8-10 tăvițe de plastic de la Rollycarp. Le-am găsit SH pe net... la un preț bun. Fierb 6-7 kg odată . Chiar și după uscare, bila mea este cam uscata la suprafața și in interior . Am văzut la alți producători de bile, ca bila lor are o tenta cauciucată , iar cele fierte sunt f f tari... ce pun in ele sa le facă așa ? |
Autor: | Enescu Bogdan [ Lun Iul 27, 2020 9:26 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: reteta boilies incepator |
Acum câțiva ani soțiile noastre au cumpărat mașină de gătit la abur (ca sa mâncam sănătos!) Au încercat de vreo 2 ori, au renunțat deci le-am preluat noi (2 buc). De ce folosesc doar un etaj din 3: pentru ca se fierb diferit cea de jos se fierbe mai mult cea de sus mai puțin. Am gândit același lucru ca si tine, dar nu îmi mai bat capul sa rulez, dau 8 lei/kg mix rulat dau mixul, partea lichida si ouăle si le face cineva care are experiența prin fierbere. Ii spun de la început ce bag (nu este vreun secret ce vreau sa fac, daca te uiți pe forumuri este același lucru la toți) si el îmi spune de la început daca se baga. Depinde de rețeta si sunt făcute prin fierbere cred nu au mult WPC(daca are)/produse din sânge/praf de oua |
Autor: | Enescu Bogdan [ Lun Iul 27, 2020 9:35 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: reteta boilies incepator |
Pune 2 bile intr-un pahar si vezi cum se comporta. Sper ca sa nu fie ca a mea si sa se „dizolve” foarte mult si repede. Nu ca bila nu ar fi buna! |
Pagina 4 din 4 | Ora este UTC + 2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |