CarpOnline.ro
https://www.carponline.ro/forum/

Rețeta boilies John Baker
https://www.carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=4687
Pagina 1 din 1

Autor:  IulianL [ Joi Aug 25, 2022 11:22 pm ]
Subiectul mesajului:  Rețeta boilies John Baker

Salut Vlad,
am citit articolul tău de pe carponline.ro si anume Rețete de boilies si as vrea sa încerc rețeta lui John Baker. Îmi poți spune te rog si rețeta parții lichide?
In alta ordine de idei as vrea sa introduc in rețeta si CLO. Poți sa îmi dai un sfat ce as putea înlocui din rețetă cu CLO, care ar fi gramajul de CLO pe care as putea sa îl adaug si daca pot înlocui Robin Red cu boia afumata?
Menționez ca sunt începător in rularea boilesurilor.

Mulțumesc anticipat.

Autor:  Vlad Pavlovici [ Vin Aug 26, 2022 7:59 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Rețeta boilies John Baker

Reteta face parte dintr-o serie de articole pe care John Baker le-a publicat in revista engleza Advanced Carp Fishing cu ani in urma. E o reteta pe care John Baker o recomanda pentru perioada martie-noiembrie. Reteta nu include nicio parte lichida.

Intr-un alt articol din aceeasi serie, John Baker recomanda pentru partea lichida a boiliesurilor pe baza de faina de peste atat aromele lui, cat si diversi atractanti care se gasesc la supermarket, cum ar fi Marmite, belachan, sos de peste, sos de stridii etc.

Aromele sau combinatiile de arome recomandate de John Baker se gasesc pe site-ul lui: Tips & Recipes. Unele dintre cele mai populare in retete de fishmeal sunt Ala Salar, Plum sau Crab. Dozele de aroma sunt mici pentru ca aromele sunt concentrate.

Bineinteles, reteta prezentata de John Baker poate fi rulata si cu parti lichide pe care ni le putem face singuri din ingredientele care se gasesc piata din Romania. Sau cu parti lichide gata facute, de la alte mixuri.

Autor:  Vlad Pavlovici [ Vin Aug 26, 2022 8:07 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Rețeta boilies John Baker

IulianL scrie:
In alta ordine de idei as vrea sa introduc in rețeta si CLO. Poți sa îmi dai un sfat ce as putea înlocui din rețetă cu CLO, care ar fi gramajul de CLO pe care as putea sa îl adaug si daca pot înlocui Robin Red cu boia afumata?

Ca sa se inteleaga mai usor despre ce vorbim, notez mai jos reteta lui John Baker:

300g semolina
100g malai extra fin
100g faina de soia integrala
25g lapte praf pentru vitei
175g faina de peste LT94
175g faina de sardine si ansoa
50g faina de peste predigerata
25g faina de krill
10g albumina de ou
10g WPC
30g Robin Red

Daca vrei sa introduci CLO in reteta, poti sa renunti la o parte din doza de gris (semolina) sau la doza de malai extra fin. De exemplu, in loc de 30% semolina, poti sa incerci 10-20% semolina si sa completezi cu CLO.

Poti sa folosesti paprika in loc de Robin Red fara nicio problema. Procentul de 3% de Robin Red din reteta e utilizat doar pentru culoare si ca sursa de vitamine. Paprika va face acelasi lucru.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/