CarpOnline.ro
https://www.carponline.ro/forum/

Boilies foarte uscate la suprafata
https://www.carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=4750
Pagina 1 din 1

Autor:  mihai93ghe [ Mar Mai 16, 2023 6:44 pm ]
Subiectul mesajului:  Boilies foarte uscate la suprafata

Va salut cu drag!
Recent am inceput sa imi fac singur boiliesurile dupa o reteta putin modificata a dl. Calin Visoianu, timpul de fierbere este undeva la 120 sec dar mijlocul inca ramane coca. Problema pe care o intampin este ca sunt foarte foarte uscate la suprafata ( voi atasa foto).
Ca idee, in reteta am undeva la 30% faina de peste ( 20 lt, 5% predigerata si 5% faina de squid). Wpc60 (nu am gasit 80) este undeva la 7.5%, 10% robin red, 10% clo si 5% meggablend red, semolina si soya 10%, super red 5%, brocacell 5%, iar restul atractanti (glm, betaina, chilly).
As vrea niste sfaturi, ce as putea face sa iasa niste bile ferme, ma gandeam sa adaug plasma de sange, ar rezolva problema fierberii, dar nu stiu ce e cu acea crusta. Orice sfat e bine venit!
PS: nu pot atasa foto datorita marimii fisierului.

Autor:  Vlad Pavlovici [ Joi Iun 15, 2023 11:51 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Boilies foarte uscate la suprafata

Nu-mi dau seama de ce e nevoie ca boiliesurile sa fie ferme (tari). Pentru nadirea cu cobra? In principiu, cu cat sunt mai tari, cu atat s-ar putea sa fie mai putin atragatoare si, in mod cert, vor fi mai greu digerabile. Daca ne uitam la multe boiliesuri comerciale, sunt intentionat moi. Pentru carlig, se pot folosi boiliesuri intarite.

Daca boiliesurile nu sunt fierte pana in mijloc, pot fi fierte ceva mai mult. Daca sunt uscate la suprafata, pot fi aditivate cu un lichid. In ambele cazuri, nu vad neaparat o problema. 

Plasma de sange e un liant care, intr-adevar, le va intari si mai mult. Nu are alta utilitate, spre deosebire de alti lianti, care pot avea si un rol atractant.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/