CarpOnline.ro
https://www.carponline.ro/forum/

Boiliesuri pentru apa rece
https://www.carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=725
Pagina 2 din 2

Autor:  viorel doloc [ Joi Ian 23, 2014 9:04 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Boiliesuri pentru apa rece

Buna dimineata.
Imi puteti spune daca e prea mult sa adaugam la un fishmeal : 15 gr.chili(piper cayenne)/kg. de mix + 1ml de ulei esential de piper negru/kg. de mix...imediat dupa ce se dezgheata apele?
Multumesc anticipat.

Autor:  Vlad Pavlovici [ Joi Ian 23, 2014 9:19 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Boiliesuri pentru apa rece

Poti sa pui pudra de chilli (sau piper Cayenne) pana la 10%. Dozele foarte mari pot da un raspuns mai rapid din partea pestelui, dar exista uneori si un revers al medaliei, in sensul ca nada se taie repede. O doza de 5% e mai prudenta.

Legat de BPO, nu stiu sa-ti spun daca e mult sau putin fara sa stiu ce alte arome folosesti si in ce proportii. Daca nu mai folosesti nimic altceva, 1ml de BPO e ok, dar n-are legatura cu pudra de chilli.

Inca un lucru. Toate detaliile astea pe care le discutam aici au in vedere o parte extrem de mica din ecuatia unei partide de apa rece si in multe cazuri s-ar putea sa nu conteze deloc.

Autor:  Roby Solticzki [ Joi Ian 23, 2014 9:28 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Boiliesuri pentru apa rece

Boiliesurile picante sunt bune atat pe apa rece, precum si pe ape unde este plin de somn pitic. Va spun sincer, ca si dip, pe ape mai calde, folosesc un fel de macerat de chilli tocat marunt, in ulei de masline.....il prepar prin februarie, si-l folosesc tot sezonul....si la bile, si in bucatarie ;)
Daca imi fac bile, in partea lichida pun, din comert, Eros Pista.....se gaseste in toate supermarket-urile:
http://www.chew.hu/eros_pista/

Autor:  Laurentiu Burlacu [ Joi Ian 23, 2014 10:07 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Boiliesuri pentru apa rece

Vlad Pavlovici scrie:
Inca un lucru. Toate detaliile astea pe care le discutam aici au in vedere o parte extrem de mica din ecuatia unei partide de apa rece si in multe cazuri s-ar putea sa nu conteze deloc.


Ce mai face parte din ecuatie, referitor la nada, la pescuitul pe apa rece ? Mai sunt si alte caracterisitici ale boiliesurilor: arome, lichide nutritive, timp de fierbere, diametru, etc., sau totul sta in localizare si montura ?

Autor:  Vlad Pavlovici [ Joi Ian 23, 2014 10:31 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Boiliesuri pentru apa rece

Evident, localizarea e foarte importanta, montura e importanta si ea, iar in materie de boiliesuri, conteaza toata reteta, conteaza cat de mici, moi sau dipuite sunt boiliesurile, ce alte ingrediente au, ce arome folosesc. Elementul picant e un mic detaliu, care uneori te ajuta, daca numai daca te ajuti tu insuti avand o reteta buna, o strategie de nadire buna, o montura buna si o localizare buna.

Pagina 2 din 2 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/