Marius Sârbu scrie:
Un avantaj al carligelor usoare (subtiri) este ca, in cazul momelilor flotante mici, le poti echilibra cu un carlig mai mare.
Când am deschis topicul la asta mă refeream prin carlige mai usoare, aceleași marimi și forme dar maI subtiri/usoare și cum vedeți voi echilibrarea monturii fără a încarca forfacul cu alice sau tungsten. De exemplu: carlig wide gape nr 4, unele-s mai grele atele mai usoare, pot influenta diferențele de greutate rata prezentărilor?
gimi_mures scrie:
Crapul apira toate " gunoaiele" de pe substrat, inclusiv boiliesurile simple de 20-30 mm sau sub forma de snowman, asa ca nu vad unde ar fi problema utilizarii unui carlig robust care iti ofera in primul rand siguranta. Din punctul meu de vedere greutatea carligului e cea mai mica problema.
Ma referer la momentele când crapul nu aspira ușor bilele de 20-30mm, când e apatic, doar curios; intradevar cârligele mai groase asigura pe lângă robustețe, poate, și o înțepare mai buna datorata greutății, In momentul separării momelii de carlig.Aici întrevăd o "deficienta" a cârligelor usoare pentru ca pot fi expulzate mai ușor odată cu momeala. Când vine vorba de greutatea carligelor, din aceiași categorie, ajuta sau nu gravitația?