Eu folosesc mașina de gătit cu abur, bilele mele sunt de 22 mm le las 9min. Dar înainte sa fac prima șarja las 10min sa lucreze fără bile. Am constat ca la prima șarja pierd 2min pana aburul ajunge in cantitate suficienta. Menționez ca îl folosești numai pentru bile de acum încolo este pierdut pentru familie. Sper sa nu fie deshidrator Sa nu te sperie: 1. bilele sunt moi după ce le-ai fiert se vor întări 2. bielele vor fi tari ca piatra a doua zi ai pus 100g WPC, ai nevoie de burghiu ca sa le pui pe fir, o soluție este sa le fierbi mai puțin nu știu sa-ti dau un timp, nu știu mărimea. Din experiența mea bilele se crapă: 1. mixul nu leagă suficient, rețeta ta nu indica lucrul acesta 2. Nu sunt fierte suficient, rupe o bila daca nu este fiert in interior apare fenomenul atunci când partea nefiarta începe sa se întărească 3. prea multe semințe, nu am înțeles ce sluis de CLO sau CLO ai folosit, spre exemplu eu nu prea mă înțeleg cu cel de la Haith's. Prefer Sluis CLO Holland (are si drojdie) sau Sluis CLO de la Wather Craft Baits. Cel de CC Moore îl folosesc direct in momitor Mălaiul normal, nu leagă, eventual cel grisat, dar eu evit pentru ca trage prea mult lichid. Valabil si pentru gris. Faina de mălai, orez (eu o folosesc) soia găsești si la magazinele tip Plafar, i-a de acolo. Daca coca era prea uscata nu se puteau rula. Oricum ai o mica problema cu diametrul de la con, bilele trebuie sa iasă rotunde dar atenție nu este grav. Nu știu sa-ti spun mai multe, este greu sa dai o soluție când nu vezi cu ochii tai.
|