Roberto T scrie:
Mai am o reteta facuta zic eu pentru baltile noastre
E greu de sustinut ideea ca retetele de boilies sunt facute in mod special pentru lacurile din Romania. Exista retete care prind mai bine sau mai putin bine in functie de diversi factori, dar asta se aplica in orice tara.
Gandeste-te logic: cand ne ducem la pescuit in Ungaria, Croatia, Bosnia, Germania, Austria, Italia sau Franta, cum procedam? Luam boiliesuri unguresti, croate, bosniace, frantuzesti sau austriece, pentru ca ar fi mai adaptate pentru lacurile locale? Din cate am observat, nu. Sau facem retete diferite pentru fiecare tara in parte? Cred ca nici asta. Ne ducem cu boiliesurile cu care pescuim in Romania si, daca pescuim corect, putem prinde foarte bine cu ele.
La fel de bine putem prinde in Romania cu boiliesuri facute in alte tari. Nu toate vor prinde la fel, dar nici boiliesurile romanesti nu prind toate la fel.
A doua reteta se va rula probabil mai usor, dar si aici ai multe ingrediente.