Eu am ajuns la concluzia ca 90% depinde de abordare si rigurozitatea ta ca pescar, 5% noroc si doar 5% nada (5% contează ). Cum am ajuns aici! Eu lucrez in domeniul auto si-am colegi pescari de crap japonezi in UK si in Franța la Le Mans. Toți își fac bilele lor, si-au făcut cate un club si o data pe luna vorbim (online de 3 ani) Colegii japonezi se duc la pescuit de 2 ori pe an cate 5 zile, 2 echipe, intr-un lac legendar de lângă Londra cu niște pești de 30kg (nu cred ca sunt mulți). 2 ani au pescuit fără sa aibă un bip, după care si-au făcut un tabel- Excel cu 64 de coloane unde au început sa-si noteze (temperatura si in apa, presiune, ..., ora, nada, ce fir... ce tip de montura....locul...) Au mai trecut 2 ani si-au avut primul bip, după care anul următor au scos primul peste, si încet, încet au prins constant. Au reușit sa aibă 3 tipuri de abordare de pescuit cu care prind. Rețeta lor este tipic UK asemănătoare cu a ta, ce folosesc in plus este ulei esențial Bergamot sau Cinnamon, iar la belachan folosesc sirop de arțar. Ii costa cam 18€/kg Francezii au dezavantajul ca pescuitul la ei, este doar 30min înainte de răsăritul soarelui pana la 30min după apusul soarelui (puține locuri unde poți sa pescuiești noaptea), In plus pescuiesc pe lacuri de peste 100ha. Avantajul lor, au mult crap. Bila lor se bazează pe proteina vegetale, folosesc mult curcuma, bila costa cam 5€. Inițial pescuitul lor era un eșec total, au împrumutat tabelul japonezilor (l-au adaptat un pic) si-au început sa prindă, nu bine, foarte bine (la o partida in iunie, asta înseamnă 4 dimineața 11h30 seara intre 70-90kg si-au apărut crapii 20+ la 2 lansete) In momentul acela au făcut schimb de rețete, japonezii in speranța ca vor prinde mai mult, francezii in speranța ca vor prinde mai mare. După 2 ani de încercări au revenit la ideile lor de baza, rezultatele au fost dezamăgitoare de ambele părți. De precizat ca ei nu se aventurează repede pe un lac nou, fac ce știu ei mai bine cu precizie maxima
|