Matei Niteanu scrie:
Stiu ca la noi pescuitul pe ape publice este un fel de fata Morgana, dar totusi sa incercam sa dezvoltam subiectul.
Am sa incep eu cu pescuitul pe Olt in zona Frunzaru si in zona Draganesti Olt, in ambele zone exista peste, desi putin, exista si se mai prind pesti frumosi (un peste de 5-6 kg pt o apa salbatica e un super peste), singurul minus pe care il vad este ca trebuie sa stai treaz si sa iti pazesti sculele. Lucru care poate fi destul de stresant. Un alt lucru care este destul de problemati este evitarea baietilor cu plase, iar daca ai noroc sa nu se puna in zona ta e ok. Daca investesti destul timp, poti prinde pesti frumosi.
Salut Matei,
Problema este ca 99% din cei care prind acel peste de 5 - 6 kg pe o apa publica il iau acasa.
Este o mentalitate a generatiilor mai vechi care nu concep sa elibereze un peste, considerandu-l trofeu. Trofeu in sensul ca trebuie dus acasa la nevasta, poza in bucatarie, etc.
Spre deosebire de alte tari (U.K., Belgia, Franta) unde sunt crapi in canale de 1 metru latime sau in parcuri la noi cred ca cel mai des se regaseste in stocmacul altora. Aceasta este problema. Crapul la noi se mananca.
...