Carp Casting 2016

Data: 12 iunie 2016 0 comentarii

Pagina1 din 2

PERFORMANTE DE NIVEL MONDIAL

 

La sfarsitul lunii mai, a avut loc in Turcia un concurs international de casting, sub titulatura CarpTR Casting 2016, in cadrul caruia a fost stabilit - conform informatiilor furnizate de organizatori - un nou record mondial de distanta pentru aruncarea peste cap (overhead cast). Aruncatorul bulgar Ludmil Dimov, care a si castigat concursul, a reusit o aruncare de 222,34m la categoria Spod. Pe locul al doilea in concurs s-a clasat aruncatorul roman Cristian Mihalcea, care a inregistrat la aceeasi categorie o aruncare de 222,25m - la doar 9cm de recordul mondial. In plus, Cristian Mihalcea a reusit performanta de a inregistra numai aruncari de peste 200m la toate cele patru categorii de distanta la care a concurat, inclusiv la categoria lansetelor de 3lb. Mai precis, niciuna dintre aruncarile sale, indiferent de categorie, n-a coborat sub 200m! Dupa concurs, CarpOnline i-a solicitat cateva impresii lui Cristian Mihalcea, pe care le puteti citi in continuare.

Carp_Casting_2016_2

CarpOnline: Cristi, felicitari pentru rezultatul extraordinar din Turcia! Pentru inceput, da-ne cateva detalii despre concursul CarpTR Casting, ca sa se inteleaga in ce context s-a desfasurat.

Cristian Mihalcea: CarpTR Casting este un concursul de casting international. Anul acesta, a fost a treia editie. Concursul s-a desfasurat la Istanbul, a durat doua zile si a adus la linia de start aruncatori foarte buni, majoritatea din Turcia si din Bulgaria. Din Romania, eu am fost singurul concurent. Se poate spune ca evenimentul a fost un real succes prin prisma rezultatelor obtinute, dar si prin cea a organizarii. Din punctul meu de vedere, organizarea a fost de exceptie, mergand de la terenul de desfasurare pregatit de organizatori special pentru concurs, in sensul ca a fost proaspat tuns si marcat impecabil, si pana la atmosfera foarte prietenoasa. Ca sa se inteleaga ce implica o organizare buna, conditiile meteo au fost tratate cu maxim interes si toate aruncarile si masuratorile au fost filmate cu mai multe camere.

Carp_Casting_2016_1

CarpOnline: Ce implicatie au avut conditiile meteo?  

Cristian Mihalcea: Zona in care s-a tinut concursul a fost aleasa pentru ca aici vantul bate pe timpul zilei in aceasta perioada a anului, ceea ce a facilitat obtinerea unor distante considerabile. Trebuie precizat ca, la concursurile de casting, se arunca in mod normal cu vantul din spate. In a doua zi de concurs, linia de start a fost mutata in partea opusa a terenului pentru ca organizatorul a studiat bine prognoza meteo si a anticipat ca vantul avea sa-si schimbe directia.

CarpOnline: Sub aspect financiar, cat costa sa participi la un asemenea concurs si ce poti sa castigi?  

Cristian Mihalcea: Concursul a fost sponsorizat de Shimano Turcia, iar volumul si nivelul premiilor a fost impresionant. Premiile au constat in echipamente Shimano de cea mai buna calitate. Au fost de asemenea diverse premii in echipamente Carp Spirit. Taxa de participare a fost una foarte mica raportat la valoarea premiilor - 20 de euro.

 

Pagina1 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish