Casting la 226m

Data: 13 martie 2019 2 comentarii

CARP FANATIK CASTING CUP

 

Cristian Mihalcea este considerat cel mai bun aruncator de distanta din Romania si este castigatorul a numeroase concursuri de casting cu echipamente de crap, atat in tara, cat si in strainatate. Este inventatorul unei tehnici de aruncare proprii, preluate de multi aruncatori, si are in palmares distante exceptionale in concursuri de casting. Recent, Cristi Mihalcea a obtinut o performanta mai putin obisnuita chiar si pentru nivelul lui foarte ridicat. In concursul de distanta Carp Fanatik Casting Cup, organizat pe 10 martie la Cluj, Cristi a realizat cea mai lunga aruncare, cu un rezultat de 226,38m, obtinut cu fir de 0,25mm si plumb de 113g. Este una dintre cele mari distante atinse vreodata intr-un concurs oficial de casting cu echipamente de crap. Cu aceasta ocazie, l-am rugat pe Cristi sa ne dea mai multe informatii despre felul in care s-a desfasurat concursul si despre rezultatele lui.

Casting_la_226m_4

CarpOnline: Ce este Carp Fanatik Casting Cup?

Cristian Mihalcea: Carp Fanatik Casting Cup este un concurs de aruncari la distanta cu lansete de crap, care a ajuns in 2019 la a treia editie. Are o atmosfera deosebita, datorita organizarii foarte bune si oamenilor pasionati de pescuit din zona. Organizarea a fost mereu la superlativ, dar anul acesta am avut noroc de conditii meteo foarte bune, cu un vant din spate care a dus la obtinerea unor distante considerabile. Mihai Perianu, colegul meu din echipa de consultanti Shimano, si cu mine am reusit sa ne clasam in fruntea clasamentului. Mihai a ocupat locul al doilea cu o medie de 221,54 metri. Este vorba de media celor mai bune doua aruncari dintr-un total de trei. Fiecare concurent are dreptul la trei aruncari si se face media celor mai bune doua rezultate. Eu am reusit sa castig primul loc cu o medie de 222,21m si am avut si cea mai buna aruncare din concurs, de 226,38m. Pe locul al treilea s-a clasat Liviu Lorincz cu o medie de 219,78m.

Casting_la_226m_2

CarpOnline: Ce echipamente ati folosit?

Cristian Mihalcea: Mihai Perianu si cu mine am folosit lansete Shimano Tribal TX7 Intensity de 3,90m/3,5lb si mulinete Shimano Power Aero 14000 XTB. Amandoi preferam acest ansamblu in concursurile de casting si am obtinut rezultate foarte bune cu el - eu am castigat cateva concursuri anul trecut, iar Mihai a castigat recent un concurs desfasurat la Galati, Enjoy Casting Cup. Firul cu care s-a aruncat a fost Katran Synapse Neon de 0,25mm, pus la dispozitie de organizatori si pe care l-au folosit toti participantii. Mihai si cu mine am optat sa aruncam cu plumb de 113g, pentru ca asta este greutatea optima pentru noi la TX7 Intensity. Regulamentul concursului a impus folosirea lansetelor de serie, cu exceptia spodurilor, iar greutatea plumbului putea fi de maxim 130 grame. Plumbul se cantarea la fiecare aruncare.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Radu Garbea

20 octombrie 2019

O perforfanta exceptionala. Feilicitari din suflet!!!

vali pavaloaia

13 martie 2019

Felicitari pentru inovatiile in casting si rezultatele obtinute .

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish