Crap-tinta: Bucovineanul (2)

Data: 10 octombrie 2013 0 comentarii

LUCIAN RADULESCU - STRATEGII DE NADIRE

 

Cititi AICI prima parte a interviului.

 

CarpOnline: Ce alte elemente au contat in prinderea lui?

Lucian Radulescu: Pestele a venit dupa un sir de opt crapi cu greutati intre 13,5kg si 19kg, prinsi in noaptea anterioara, si cred ca a contat foarte mult modul in care a fost facuta zona nadita extins, in contrast cu paturile de nada ale vecinilor din stanga care au reusit atraga ciortanul in fata lor. Practic, am avut in fata numai peste mare si cumva ma asteptam sa vina si randul Bucovineanului. Lansetele au fost pozitionate in interiorul zonei nadite, iar in afara de momeala de la carlig nu a mai existat o "farfurie" de nada. Bucovineanul a venit la fel ca si ceilalti pesti, in interiorul zonei nadite, nu la vreo lanseta plasata la marginea zonei sau in afara ei, si dupa el am mai prins alti crapi mari. Se poate spune ca aveam o aglomeratie de peste mare in fata.

Bucovineanul LR1

CarpOnline: Poti face un profil al pestelui? De exemplu, se prinde pe o anumita zona sau la o anumita distanta sau intr-o anumita perioada a anului sau pe un anumit tip de nada sau pe o anumita strategie?

Lucian Radulescu: Bucovineanul e un simbol al Horgestiului si am facut parte din echipa de pescari care l-a prins pentru prima data acum cativa ani, la 18 kg, si care i-a dat si numele. In urmatorul sezon, a fost prins din nou de un coleg de echipa. Crescuse un kilogram de la un an la altul. De regula, se prinde de doua sau de trei ori pe an, in perioadele de hranire intensa a crapului, adica primavara si toamna. Nu-mi aduc aminte sa fi fost prins vara. Nu exista o zona anume pe care sa o prefere, se poate prinde oriunde. Nu cred ca are un specific al lui, in comparatie cu alti crapi mari din lac, poate doar ca pare a fi mai mancacios fata de altii. Cred ca metoda cea mai buna pentru a-l prinde este aceea de a atrage crapii mari pe zona nadita. Nu mi se pare ca e un peste care se hraneste izolat.

Bucovineanul VP2

CarpOnline: Daca te-ai duce la Horgesti cu intentia de a-l prinde din nou, cum ai pescui? Ce loc, nada, strategie de nadire, durata a partidei si monturi ai alege?

Lucian Radulescu: Daca as vrea sa-l prind din nou, nu pot sa spun dinainte ce loc  si ce strategie as aplica pentru ca, de la un anotimp la altul, dar chiar si in acelasi anotimp, de la o saptamana la alta, conditiile de pescuit pot fi diferite si strategia trebuie adaptata la aceste conditii, incepand cu alegerea locului. Cert este ca trebuie urmariti crapii care migreaza spre anumite zone ale lacului in functie de anotimp, conditii atmosferice, vant si temperaturi. In plus, trebuie eliminata nada de atractie sau eventual trebuie folosita ca element ajutator de distragere a atentiei pestilor mici. La Horgesti e bine sa stii sa te feresti de pestii mici, ca  sa poti sa-i prinzi numai pe cei mari. Daca ai trasaturi si de peste mic si de peste mare, atunci nu cred ca esti pe drumul cel bun,  iar randamentul iti va fi diminuat.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma