Crapi mari la Varlaam

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 18 ianuarie 2022 0 comentarii

CARTE DE VIZITA

 

Dintre zecile de pescari care frecventeaza cele doua lacuri de la Varlaam (Sectorul A si Sectorul B) in fiecare an, sunt cativa care ies in evidenta. Prind peste aproape la fiecare partida si prind multi crapi mari. Daca ne uitam pe listele de capturi, vedem in dreptul lor un lung sir de trofee care depasesc 20kg. Cum reusesc asta? Pe langa faptul ca pescuiesc bine si au invatat specificul lacurilor, unii incearca sa-si mareasca sansele facand partide cat mai lungi, care ajung la una sau doua saptamani. Altii isi rezerva standurile pe care le considera cele mai bune, in cele mai productive momente ale sezonului. Toate aceste strategii fac parte din joc si nu le diminueaza cu nimic meritele. Un caz neobisnuit in acest grup de pescari cu rezultate foarte bune e cel al lui Andrei Colotelo. In timp ce toata lumea cauta sa-si faca rezervari din timp, iar unii nici nu concep sa pescuiasca decat pe anumite standuri, Andrei nu face nicio rezervare. Cand are timp sa vina la pescuit, pur si simplu pescuieste pe orice stand se intampla sa fie liber.

Crapi_mari_la_Varlaam_3

Alt element special e mobilitatea. Andrei e un pescar dinamic, care urmareste apa si cauta mereu locuri noi. La Varlaam, regulamentul iti permite sa pescuiesti pe zonele altor standuri daca se intampla sa fie libere. Andrei profita de asta la maxim. Daca banuieste ca pestii sunt in alta parte decat pe standul lui, n-are ezitari sa-si mute una sau doua lansete pe alt stand. Sau sa se mute cu totul. Are bagaje putine, le strange rapid, intr-o ora, doua s-a si mutat. E la antipodul stilului bazat pe nadire si asteptare (bait and wait, zic englezii). In plus, are o buna intuitie a locurilor pe care se hranesc pestii si, de multe ori, ii gaseste repede. Cine a pescuit suficient la Varlaam stie ca pestele nu e usor de gasit, mai ales pe un lac ca Sectorul A, care e plin de structuri si variatii de adancime. In perioadele grele, iti poate lua doua, trei zile ca sa acoperi toate adancimile si structurile pe care le ai in fata si sa gasesti un loc pe care sa ai trasaturi. De asta lacurile de la Varlaam (mai ales Sectorul A, care e mai dificil) nu se potrivesc pentru partide scurte, pentru ca exista riscul ca partida sa se termine inainte sa inceapa! Ca sa prinzi peste repede, trebuie sa te ajute si intuitia.

Crapi_mari_la_Varlaam_7

Colectia de capturi a lui Andrei pe Varlaam e substantiala. A prins zeci de crapi de peste 20kg. A prins majoritatea crapilor mari ai Sectorului A - de peste 25kg - cel putin o data. A prins cel mai mare crap din Sectorul A (Haplea, vechiul record al lacului) de doua ori la greutati de peste 32kg. Putini dintre cei care pescuiesc la Varlaam au un palmares comparabil. Toate astea fac din Andrei Colotelo un pescar de urmarit si cu o abordare atipica, motiv pentru care l-am rugat sa explice felul in care pescuieste.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma