Crapii de la Varlaam

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 29 ianuarie 2023 1 comentariu

PRIMELE PARTIDE PE VARLAAM

 

Intre pescarii de crap care vin pe lacurile de la Varlaam (Sectorul A si Sectorul B), Daniel Frumosu s-a remarcat in ultimii ani prin rezultate foarte bune obtinute in mod constant. Multe capturi si multi crapi mari prinsi in orice anotimp si de pe aproape orice stand. E un pescar dedicat si atent la detalii, pus pe treaba la fiecare partida si excelent cunoscator al lacurilor, care a facut "investitii" serioase de timp si efort pentru a ajunge la rezultatele pe care le are. Pentru a veni in sprijinul celor mai putin obisnuiti cu pescuitul la Varlaam, i-am cerut lui Daniel cateva informatii despre felul in care pescuieste.

Crapii_de_la_Varlaam_-_Interviu_cu_Daniel_Frumosu_14

Vlad Pavlovici: Daniel, de cati ani pescuiesti la Varlaam si ce te-a atras aici?

Daniel Frumosu: In 2014, circula un zvon printre pescarii de crap, ca s-a deschis un lac nou langa Bucuresti, mai exact o balastiera, cu adancimi de 4-5m, cu rupturi bruste de nivel, cu platouri, cu praguri, dar mai ales cu o populatie piscicola buna de crap de doua cifre. Auzind aceste zvonuri, m-am hotarat sa strang cat mai multe informatii despre lac, dar mai ales despre populatia piscicola, ca sa vad daca este adevarat ce se spune. Am asteptat ceva timp, nu m-am avantat din prima. Prin 2015, cativa din prietenii mei pescuiau la Varlaam si aveau numeroase capturi, unii chiar si-au doborat recordul personal.

Am avut primul meu contact cu lacul Varlaam in 2016. Inca de la intrare, am ramas surprins de frumusetea lacului. Era diferit de lacurile pe care mai pescuisem. Era amenajat altfel, ma refer la insulele din mijlocul lacului, pe Sectorul B, la peninsula de pe Sectorul A, dar mai ales la modul in care erau aranjate standurile, tipic englezesc. Se vedea clar ca lacul Varlaam a fost si va fi un proiect de succes, gandit bine de la inceput, cu un regulament bine stabilit si administrat de niste oameni care chiar se pricep.

Crapii_de_la_Varlaam_-_Interviu_cu_Daniel_Frumosu_7

Vlad Pavlovici: Mai tii minte prima partida?

Daniel Frumosu: Prima rezervare am avut-o pe Sectorul A, standul A7. Pescuiam impreuna cu un prieten. Si acum imi amintesc de momentul cand am ajuns pe stand, imi placea tot ce vedeam in jurul meu. Partida a inceput joi si s-a terminat duminica. Eram foarte entuziasmat, chiar ii spuneam amicului meu: trebuie sa prindem peste. Dupa ce Madalin Barnea, unul dintre administratorii lacului, ne-a aratat limitele standului, am dat drumul la treaba, am plantat si am astepta prima trasatura. Dupa 24 de ore, totul era neclintit, nu auzisem nici un "beep". Zic: bai, ceva nu facem bine! Noi, in acel moment, "bantuiam" cu monturile noastre pe la adancimi de 3m. Am mai facut o schimbare si, dupa inca o noapte, ne-am confruntat cu acelasi scenariu: zero trasaturi. Cand am vazut ca nu prindem nimic, am inceput sa intrebam vecinii pe unde sa mai prinde pe A7. Incercam sa strang informatii. Am replantat monturile pentru ultima noapte. Pe la ora 23, vecinii de pe A8 au o trasatura nefinalizata. Pescuiau in maluri, pe apa de un metru adancime. Am prins imediat informatia, am scos o lanseta si am plantat-o pe apa de un metru, in malul opus. Dupa 20 de minute, eram in dril. Cand am auzit senzorul, am crezut ca nu este adevarat. Adrenalina era la cote maxime. Pestele venea greu. Dupa 15 minute, am scos pestele pe mal si am ramas surprins cat de mare este. Primul meu peste prins la Varlaam a fost Ciucurel, unul dintre crapii cei mai cunoscuti ai lacului. Avea putin peste 21 kg si l-am prins la o montura de pop-up, Multi Rig. Cu aceasta partida si cu acest peste a inceput aventura mea pe Varlaam.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Cristian Andrei

29 ianuarie 2023

Felicitari, Daniel!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma