Interviu cu Cristian Pinzaru

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 21 noiembrie 2017 3 comentarii

PRIMELE PARTIDE

 

Vlad Pavlovici: Cum ai ajuns sa pescuiesti la Varlaam si de ce? Ce te-a motivat? Cum au fost primele contacte cu lacul?

Cristian Pinzaru: Aventura mea la Varlaam a inceput la indemnul unui prieten care mai pescuise de cateva ori pe lac si care mi-a vorbit in mare despre frumusetile lui, pestii pe care ii are si grija cu care este administrat. Nu mi-a trebuit foarte mult sa ma hotarasc si am facut un drum pana pe lac. Am fost uluit de frumusetea pe care am gasit-o aici, copacii inverziti, peninsula sectorului A, linistea, curatenia, oamenii care m-au intampinat. Imi amintesc si acum sentimentele care m-au strafulgerat cand am intrat pe portile lacului, sentimente pe care le retraiesc de fiecare data cand ajung pe Varlaam... Toate insumate reprezentau pentru mine ceva nou, ceva nemaintalnit pe un alt lac pe care pescuisem anterior.

Interviu_Cristian_Pinzaru_8

Am reusit sa imi rezerv un stand, iar dupa o saptamana ma aflam deja in fata primei partide pe pescuit pe Varlaam si aveam in fata un stand care acum nu imi mai pare simplu de pescuit - A8. Cand am inceput pescuitul la Varlaam, undeva in septembrie 2014, primul meu gand si probabil al tuturor pescarilor care vin aici pentru prima data a fost sa incerc sa imi depasesc recordul personal, lucru care s-a si intamplat la prima partida cu ajutorul informatiilor primite din partea administratiei lacului si bineinteles din partea colegului care avea deja experienta catorva partide pe lac.

Vlad Pavlovici: Glumind si nu prea, primul meu gand si probabil al multor altora care vin pe Varlaam nu e sa-mi depasesc recordul personal, e sa sa prind ceva! Ma refer aici la Sectorul A, nu la Sectorul B, care e mult mai usor. Ca sa revenim: ce experienta aveai in pescuitul pe balastiere inainte de a veni la Varlaam?

Experienta mea pe alte balastiere tindea spre zero. Pescuisem pana atunci pe o singura balastiera si plantasem doar cu navomodelul deoarece majoritatea proprietarilor de lac nu permit accesul cu barca pe apa, lucru care m-a dezavantajat in primele mele partide la Varlaam, intrucat era ceva nou pentru mine. Practic am inceput de la zero.

Interviu_Cristian_Pinzaru_13

Vlad Pavlovici: Stiai insa ca pescuitul pe balastiere, mai ales pe una cum e Sectorul A, cu diferente de nivel, multe structuri si nu foarte mult peste, e diferit de pescuitul pe un carpodrom cu adancimi constante? Ma intereseaza cum e perceput lacul de cei nu il cunosc si nici nu s-au mai intalnit cu balastiere de genul asta.

Cristian Pinzaru: Stiam la ce sa ma astept, cu atat mai mult cu cat am cautat sa obtin toate informatiile inainte de a ajunge sa pescuiesc efectiv. Eram constient ca, pe un lac cu profilul Sectorului A de la Varlaam, cheia partidei sta in localizarea pestelui. Daca montura si farfuria de nada nu se afla pe traseul pestelui, totul e compromis. Toate astea nu m-au impiedicat, insa, sa imi impun obiective ridicate si sa sper la o captura impresionanta chiar de la primul contact cu lacul. Consider ca orice pescar ar trebui sa inceapa o partida de pescuit cu un moral si sperante ridicate. Probabil ca am fost "rasplatit" de lac pentru incredere, dar asta nu inseamna ca asa functioneaza pentru toata lumea. Din punctul meu de vedere, odata facuta aceasta trecere de la un carpodrom la o balastiera cum este Varlaam, e greu sa vrei sa te mai intorci pe un carpodrom.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Cristii Matache

27 noiembrie 2017

Felicitari pentru intrebari dar si pentru raspunsuri.
Foarte utile pentru cei care vor sa ''incerce'' lacul fie el sectorul A sau B.
Numai bine!

Laurentiu Voicu

21 noiembrie 2017

Foarte bun interviul. Felicitari Cristi! O lectura placuta si obiectiva.

Lazarenco Ștefan

21 noiembrie 2017

Respect!!!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish